Συνάντηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας
  •  

    Σήμερα Παρασκευή 27.02.2015 στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ ,προσήλθε μετά από κάλεσμα του προεδρείου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών ο αναπληρωτής Υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της. Την ΕΙΝΝΕΥΒ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΔΣ κος Αντώνιος-Πάρις Σώτος. 
    Ο αναπλ. Υπ.Υγείας  τοποθετήθηκε αρχικά στα θέματα υγείας και περιέγραψε την ζοφερή κατάσταση που έχει περιέλθει η δημόσια Υγεία στην χώρα πράγμα που είναι γνωστό στον ίδιο λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του ως πρόεδρος της ένωσης Νοσ/κων Ιατρών Ρεθύμνου.

    Στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης δεσμεύτηκε ότι θα είναι τα εξής:
     
    Η άρση αποκλεισμού των ανασφαλίστων και των ευπαθών ομάδων (ανέργων, αστέγων κλπ) από τις δημόσιες δομές Υγείας.
     
    Η άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με την προκήρυξη 80 θέσεων επιπλέον επικουρικών ιατρών από τις συνολικά 270 ήδη διαθέσιμες για το 2015, και η ταχεία τοποθέτηση των ήδη κριθέντων Ιατρών ΕΣΥ που ανέρχεται συνολικά σε 700 Ιατρούς .
     
    Η όσον το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των πόρων για την Υγεία ούτως ώστε να αναχαιτιστεί η μίζερη πραγματικότητα (με έμφαση στην πάταξη της διαφθοράς και των χρονίων θεμάτων διαφθοράς που ταλανίζουν τον χώρο) .
     
    Κατάργηση των 5 ευρώ στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων.
     
    Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τον Υπουργό με την υποβολή διευκρινιστικών ερωτήσεων από κάθε Ένωση.
     
    Ο Πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ αφού ανέγνωσε την εισηγητική έκθεση που ήδη έχει δοθεί στην δημοσιότητα , επεσήμανε στον υπουργό τα φλέγοντα αιτήματα των δημόσιων δομών Υγείας της Εύβοιας και του ενεχείρισε τον τόμο με τα υπομνήματα και συνημμένα τα άμεσα αιτήματα των κλινικών όλων των Νοσοκομειακών δομών αλλά και τα αιτήματα των ΚΥ και του ΕΚΑΒ της Εύβοιας.
     
    Επιπροσθέτως θίξαμε το θέμα της εύρεσης πόρων για την Υγεία που θα πρέπει να προκύψει από την αμείλικτη πάταξη της κερδοσκοπίας των προμηθευτικών εταιρειών των Νοσοκομείων που ακόμη κερδοσκοπούν υπερτιμολογώντας αναλώσιμα υλικά και νοσοκομειακές προμήθειες, βλάπτοντας έτσι τα συμφέροντα του κράτους.
     
    Επίσης αναδείξαμε την αδήριτη ανάγκη  για την ίδρυση κρατικής φαρμακοβιομηχανίας με σκοπό να ξεφύγει η φαρμακευτική δαπάνη από τον έλεγχο του καρτέλ των πολυεθνικών  του φαρμάκου.
     
    Τέλος εκφράσαμε την διαπίστωσή μας ότι οι καλές προθέσεις των προσώπων δεν επαρκούν αν δεν υλοποιηθούν σε εφαρμοσμένες πολιτικές αποφάσεις με σκοπό την αποκλειστικά  Δημόσια Υγεία για όλους και ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο της νέας ηγεσίας του Υπ.Υγείας.-
     
    Για την ΕΙΝΝΕΥΒ,
    ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ  ΣΩΤΟΣ
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ