Συνάντηση τοπικών ιδιοκτητών χωματουργικών μηχανημάτων με το Δήμαρχο Καρύστου και διαμαρτυρία στον χώρο του Αιολικού πάρκου.
  •  

    CKP 5900 1

    Φίλοι φίλες καλησπέρα. Η επικαιρότητα σήμερα μας βγάζει εκτός των συνόρων της πόλης μας, στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Πλατανιστού, και πιο συγκεκριμένα στον χώρο που προσεχώς θα τοποθετηθούν οι πρώτες δεκάδες των ανεμογεννητριών που είναι προγραμματισμένες να εγκατασταθούν.

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Λίγες μέρες πριν, έκπληκτοι, τοπικοί χωματουργοί είδαν να γίνεται μεταφορά μηχανημάτων που ανήκουν σε εταιρεία εκτός των ορίων του δήμου μας, προς το σημείο που προσεχώς θα εγκατασταθεί ένα νέο αιολικό πάρκο.

    Το θέμα πέρασε άμεσα το κατώφλι του δημοτικού συμβουλίου, όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα η διακοπή των εργασιών, μέχρι να οριστεί η συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας με τον Δήμαρχο και τους τοπικούς ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων. Η απόφαση κοινοποιήθηκε και στην εν λογω εταιρεία.
    Νωρίς σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Καρύστου συναντήθηκαν ο δήμαρχος Καρύστου Λ.Ραβιόλος με τους ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων της περιοχής μας, για να ξανασυζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα. Εκεί ο κ.Ραβιόλος, διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους πως είναι στο πλευρό τους σε κάθε ενέργεια, για να μην εξαιρεθούν από ένα τόσο σημαντικό έργο που ξεκινά στην περιοχή μας .

    Να υπενθυμίσουμε ότι έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τις εταιρείες των ανεμογεννητριών παρουσία και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ώστε οι εταιρείες να τους ενημερώσουν διεξοδικά για τις επιχειρηματικές τους δράσεις καθώς και για τις προθέσεις τους. Τέλος, ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ζήτησε από τις εταιρείες ανεμογεννητριών να διακόψουν τις εργασίες έως την επικείμενη συνάντηση ως ένδειξη καλής θέλησης και συνεργασίας.

    Αμέσως μετά, οι χωματουργοί επισκέφτηκαν το σημείο των εργασιών, συναντήθηκαν με τον εργοδηγό της εταιρείας και του παρέδωσαν την απόφαση του Δημ.Συμβουλίου για την διακοπή των εργασιών και του εξήγησαν ότι δεν είναι σωστή μια απόφαση που θα εξαιρεί τους τοπικούς επαγγελματίες, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι μας διανύουμε.

    dimos

    CKP 5853

    CKP 5890 1 2