Συνάντηση Παπαλυμπέρη με εκπροσώπους της enel
  •  

    Εκπροσωπώντας τη Συμμετοχική Δημοτική Κίνηση «Αλλιώς», ο επικεφαλής της Ισίδωρος Δ. Παπαλυμπέρης,παρευρέθη στη συνάντηση του Δήμαρχου και μελών του Δημοτικού συμβουλίου με τους εκπροσώπους της enel η οποία προγραμματίζει εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή μας.

    Αφού ξεκαθάρισε ότι το θεσμικό πλαίσιο βάση του οποίου γίνεται η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και ορίζει το αν, που και πόσες θα μπουν, δεν θα μπορούσε να είναι ένα απ` τα αντικείμενα συζήτησης της συγκεκριμένης συνάντησης τοποθετήθηκε ξεκαθαρίζοντας στην εταιρεία ότι η παράταξη μας θέτει τέσσερις απαράβατους κανόνες αν τελικά πραγματοποιηθεί η επένδυση:
    • 1. Απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον και τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής. 
      • 2. Είμαστε πλήρως αντίθετοι με τα ζητήματα που εγείρει η εταιρεία σε σχέση με το ιδιοκτησιακό. 
      • 3. Σοβαρή ανταποδοτικότητα για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επαγγελματίες του τόπου μας που ασχολούνται με κατασκευαστικά έργα.
      • 4. Να γίνει μια πλήρης ενημέρωση απ` τον επενδυτή όπου να γνωστοποιηθεί στους κατοίκους κάθε λεπτομέρεια του επενδυτικού σχεδίου, τί ακριβώς αυτό προβλέπει, τι συνοδευτικά έργα (δρόμοι, γραμμές υψηλής κλπ) πρόκειται να γίνουν, τί ανταποδοτικό όφελος θα έχει η περιοχή και τέλος τί ποσοστό επί των κερδών του θα επιστρέψει στον τόπο μας, πόσες ακριβώς θέσεις εργασίας προβλέπονται (κατά τη διαδικασία κατασκευής και λειτουργίας του έργου)