Ναυπηγείο Καρύστου και ομόφωνη αθώωση από το Εφετείο Χαλκίδος της δικηγόρου Ζ. Πλατυμέση
  • Έληξε η δικαστική διένεξις για το Ναυπηγείο Καρύστου με ομόφωνη αθώωση από το Εφετείο Χαλκίδος της δικηγόρου Ζ. Πλατυμέση

    Την 4-6-2015 εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, λόγω ειδικής δωσιδικίας, ενώπιον του Εφετείου Ευβοίας υπόθεσις με κατηγορουμένη την Καρυστινή Δικηγόρο Ζωγραφιώ Πλατυμέση και μηνύτρια την Χρυσάνθη Τσαμπαθώνη, εκπρόσωπο της Εταιρείας «ΤΕΧΝΟΜΕΤΑΛ», η οποία ζητούσε να δημιουργήσει Ναυπηγείο κοντά στην Κάρυστο, σε έκταση «ΦΙΛΕΤΟ», ιδιοκτησίας του Δήμου.

    Η κ. Πλατυμέση, είχε πρωτοστατήσει και πρωταγωνιστήσει από το έτος 2008  στον αγώνα του Δήμου Καρύστου,επί Δημαρχίας Σπύρου Πλατυμέση, και σχεδόν όλων των φορέων και κατοίκων της περιοχής για να μη γίνει η εγκατάστασις και λειτουργία ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ κατασκευής πλοίων και μάλιστα πλησίον Αρχαιολογικού Χώρου, με μόνο κίνητρο την προστασία της περιουσίας του Δήμου και την προστασία του περιβάλλοντος από τυχόν ρύπανση ή μόλυνση και υποβάθμιση αυτού, συνεκτιμωμένου ότι πρόκειται περί περιοχής μεγάλου παραθεριστικού – τουριστικού και οικιστικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του Δήμου Καρύστου.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης κ. Δημήτρης Βενετής με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς που υπέβαλε προς το Δικαστήριο και στην αγόρευσή του επικαλέσθηκε τα άρθρα 40 Κ.Π.Δ., 10 και 24 του Συντάγματος, το άρθρο 20 του Ποινικού Κώδικος, τον Ν. 1650 «Περί προστασίας του περιβάλλοντος», το άρθρο 367 Π.Κ., το άρθρο 57 Αστικού Κώδικος «Περί προσωπικότητος» και απέδειξε ότι το κίνητρο της κατηγορουμένης δεν ήτο να δυσφημήσει την μηνύτρια και να προκαλέσει την ποινική δίωξη αυτής, αλλά είχε τους παραπάνω ευγενείς στόχους και σκοπούς.

    Το Εφετείο επείσθη απολύτως περί της αληθείας, της εγκυρότητας και της βασιμότητος των ισχυρισμών αυτών και εκήρυξε ομοφώνως ΑΘΩΑ την κατηγορουμένη δικηγόρο με σύμφωνη γνώμη και του κ. Εισαγγελέως της έδρας.

    Φυσικά η αθωωτική απόφασις προκάλεσε λίαν σοβαρή αίσθηση και απήχηση στην κοινωνία της Καρύστου και δικαιώνει απόλυτα τους αγώνες της κ. Πλατυμέση και των Καρυστίων.

     Αποστολέας  Φωφώ Πλατυμέση.