Νέα Στύρα
  • Τα Νέα Στύρα, ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο, αποτελεί το επίνειο των Στύρων και συνδέεται με την Αγία Μαρίνα του Μαραθώνα με τακτικά καθημερινά δρομολόγια φέρρυ μποτ.

    Ο πρώτος οικισμός δημιουργήθηκε το 1895 με την ονομασία Γκισούρι και το 1940 μετονομάστηκε σε Νέα Στύρα.


    Από την δεκαετία του 1960 τα Νέα Στύρα άρχισαν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των παραθεριστών για τις υπέροχες παραλίες, το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, το άφθονο πράσινο, το φρέσκο ψάρι και κυρίως για την εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα.

    Ετσι πολύ σύντομα άρχισε να μετατρέπεται σ' ένα ζωντανό παραθεριστικό κέντρο, αγαπημένο της νεολαίας αλλά και των μεγαλύτερων.

    Σύγχρονα άνετα ξενοδοχεία και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και τα πεντανόστιμα κρέατα της Καρυστίας, θερινά σινεμά, όμορφα μπαράκια με ελληνική και ξένη μουσική, πεντακάθαρη θάλασσα, όμορφες παραλίες και κάθε τι που μπορεί να επιθυμήσει ο επισκέπτης βρίσκονται
    εύκολα στη διάθεση του.

    Αξίζει να επισκεφτείτε τον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου ψηλά στο Δημοτικό σχολείο με ωραία θέα του κόλπου, το εκκλησάκι της Παναγίτσας που γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, το Λιμανάκι των ψαράδων πολύ κοντά στη θέση του αρχαίου λιμανιού των Στύρων, τους οικισμούς Κεφάλα για φρέσκο ψάρι καθώς και Λεύκα και Δήλισο για μια ρομαντική απογευματινή βόλτα.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου που γίνονται συνήθως στο νέο λιμάνι και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

    Ο ιδανικός τόπος για μια σύντομη απόδραση από την Αθήνα αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες.


    © 2010 .e-karystos.gr
    To περιεχόμενο και οι υπηρεσίες μας διατίθενται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική τους χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε άλλο μέσο καθώς και για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την γραπτή άδεια μας.
    -----

     
     Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά.
    Η Σχεδίαση και η Διαχείρηση του γίνεται από τo .e-karystos.gr