Ξανανοίγει μετα απο δεκαετίες το ξενοδοχείο «Αμαλία» στον Μπούρο - Επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ
  • Το σκελετωμένο τσιμεντένιο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αμαλία»στον Μπούρο ξαναπαίρνει ζωή μετά από δεκαετίες.

    Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη διαδικασία μεταβίβασης κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας και διαπραγμάτευσης του κλειστού ξενοδοχείου «Αμαλία» που βρίσκεται στη περιοχή της Καρύστου στην εταιρεία FMS Properties έναντι τιμήματος περίπου 1 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία ανήκει στον όμιλο FMS (Fleet Management Solutions) που δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου.

    Ο ιδιοκτήτης του ομίλου κ. Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος ξεκίνησε την ενασχόλησή του στον τομέα του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ αναφέρει ότι σκοπεύει να μετατρέψει το κλειστό εδώ και δεκαετίες ξενοδοχείο σε μία 5 αστέρων μονάδα δυναμικότητας έως 120 δωματίων με συμπληρωματικές εγκαταστάσεις όπως συνεδριακό κέντρο, σπα.

    Σκοπός είναι η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο αθλητικός και ο ιατρικός για την προσέλκυση πελατών με ειδικά ενδιαφέροντα. 
     
    Η επένδυση ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ θα ξεκινήσει το 2016 και το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει το 2018. Μία εκ των δραστηριοτήτων του ομίλου FMS είναι η επενοικίαση αυτοκινήτων σε εταιρείες μίσθωσης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στην περιφέρεια για τη κάλυψη των αναγκών της τουριστικής σεζόν. Για τον σκοπό αυτό διαθέτει στόλο περίπου 1.000 αυτοκινήτων τον οποίο σκοπεύει να αυξήσει κατά περίπου 15% για τη σεζόν του 2016. 

    Ο δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος που υποστηρίζει την υλοποίηση της επένδυσης ευελπιστεί στην προσέλκυση και άλλων τουριστικών επενδύσεων που θα δώσουν θέσεις εργασίας στην περιοχή.