Χρόνια Πολλά σε αυτούς που δεν έκαναν πρωτοχρονιά για να περάσουμε εμείς καλά!
  • Η Πρωτοχρονιά και ιδιαίτερα η στιγμή της αλλαγής του χρόνου είναι μοναδική.
    Καμία γιορτή μέσα στο χρόνο δεν είναι μετράει – έστω σε νοητικό επίπεδο – η συγκεκριμένη στιγμή.
    Εκεί τη στιγμή που αλλάζει ο χρόνος.

    Εκείνη την στιγμή χιλιάδες άνθρωποι δεν την απολαμβάνουν όσο οι περισσότεροι από εμάς.

    Σε αυτούς τους ανθρώπους που χθες δεν μπόρεσαν να απολαύσουν τη στιγμή θέλω με αυτό το άρθρο να στείλω τις πιο θερμές μου ευχές.

    Σε αυτούς που έσωναν ζωές : Γιατρούς, νοσοκόμες, τραυματιοφορείς, διασώστες!

    Σε αυτούς που φρόντισαν να είμαστε ασφαλείς : Στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, σεκιουριτάδες!

    Σε αυτούς που μας τάισαν και μας διασκέδασαν: Τραγουδιστές, οργανοπαίχτες, σερβιτόρους, μάγειρες, τους ανθρώπους που η νύχτα έχει γίνει μέρα.

    Σε αυτούς που λίγο μετά τα μεσάνυχτα μάζευαν τα σκουπίδια που κάναμε…

    Σε αυτούς που με μια κάμερα, μια φωτογραφική και ένα μικρόφωνο έτρεχαν για το ρεπορτάζ της πρωτοχρονιάς.

    Σε αυτούς που στην αλλαγή του χρόνου ήταν μακριά από τα σπίτια τους.

    Στους Έλληνες τις διασποράς, στους Έλληνες ναυτικούς!!!

    Πιο πολύ όμως θέλω αυτά τα χρόνια πολλά, αυτές τις ευχές να τις αφιερώσω σε όσους ήταν μόνοι, στους ανθρώπους που υποφέρουν σε ιδρύματα, σε νοσοκομεία, στο δρόμο…

    Θέλω να δώσω όλη την ενέργεια των προσευχών μου στους ανθρώπους που έζησαν άλλη μια άσχημη νύχτα, που κακοποιήθηκαν, που έζησαν άλλη μια νύχτα στο κρύο.

    Να ευχηθώ καλή δύναμη και καλή υπομονή στους πραγματικούς πρόσφυγες και να έχουν  καλόν δρόμο προς τη χώρα που θα φιλοξενηθούν. Είθε τα πράγματα και οι καταστάσεις να φτιάξουν και να επιστρέψουν στις χώρες τους για την ανοικοδόμηση.

    Κλείνοντας να συμβουλεύσω τους αγαπητούς μετανάστες να αποχωρίσουν άμεσα από την χώρα μας, με κάθε νόμιμο και παράνομο μέσο. Είμαι άλλωστε απολύτως βέβαιος ότι στα σύνορα μας η έξοδος είναι τελείως ελεύθερη. Κύριοι φύγετε τώρα που μπορείτε, σε λίγο το μόνο που θα κερδίσετε είναι το 2Χ1. Στα σχέδια των αφεντικών σας υπάρχει ένα πρόβλημα που λέγεται ελληνική ψυχή. Η  ελληνική γαϊδουρινή υπομονή εξαντλείτε επικίνδυνα και όταν γίνει αυτό σε λίγες εβδομάδες τότε θα αναφωνείτε «ποιος είδε τον ρωμιό* και δεν τον φοβήθηκε»  και «τι μαλακία κάναμε και δεν φύγαμε νωρίτερα«. Είναι μέχρι να πέσει η πρώτη ντουφεκιά, μετά οι Έλληνες δεν έχουν σταματημό…

    Όσο έχετε λοιπόν χρόνο τραβάτε στην αγαπημένη σας Γερμανία. Από εμάς έχετε το ελεύθερο.

     

    *Για να προλάβω αντιδράσεις την λέξη την χρησιμοποίησα λόγω της λαϊκής έκφρασης και σε καμία περίπτωση σε ένδειξη υποτέλειας!!!