Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για την διοργάνωση Διημερίδας, με θέμα «ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ – Συνέργειες στον Τουρισμό & Βιώσιμη Ανάπτυξη»
  •  

     
    Το Τμήμα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», του Δ.Ι.Ε.Κ. Καρύστου, στα πλαίσια πρακτικής άσκησης και έχοντας ως βασικό στόχο την έμπρακτη συμβολή του, στην παρουσίαση και προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της Νότιας Καρυστίας, πήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση Διημερίδας, με θέμα: 
    «ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ – Συνέργειες στον Τουρισμό & Βιώσιμη Ανάπτυξη». Προτεινόμενη ημερομηνία, το διήμερο 14-15 Μαΐου 2016, στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου.
    Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, στο Δ.Ι.Ε.Κ. Καρύστου. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος. Ζαφείρης Aθανάσιος. Παρόντες ήταν η διευθύντρια του Δ.Ι.Ε.Κ. Καρύστου κα. Τούρλα Γεωργία, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουρισμού κα. Νόβα Ιωάννα, οι εκπαιδευτές του Δ.Ι.Ε.Κ. κος. Λαγώνικος Νίκος και Βλάχου Δέσποινα και οι σπουδαστές του τμήματος.

    Συζητήθηκε η γενικότερη δομή της εκδήλωσης και αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση της διημερίδας από το ΙΕΚ Καρύστου και τον Δήμο Καρύστου. Επίσης δημιουργήθηκε προσωρινή 5μελής Συντονιστική Επιτροπή από τους παραπάνω αναφερόμενους φορείς αλλά και ομάδες εργασίας που συμμετέχουν σπουδαστές, μέλη φορέων και φίλοι της Εκδήλωσης. 

    Ευχαριστούμε όσους ήδη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παράλληλα, καλούμε όλους τους Φορείς και Επαγγελματίες του Τουρισμού της Εύβοιας, αλλά και τους Φίλους της περιοχής, σε θετικές ενέργειες για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης. 

    Μέχρι σήμερα, στους Διοργανωτές έχει προστεθεί το Επιμελητήριο Ευβοίας, ενώ ήδη, πολλοί τοπικοί φορείς, η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας και αρκετοί χορηγοί υποστηρίζουν την εκδήλωση.

    Την ερχόμενη Παρασκευή 26/2, στις 7 το απόγευμα, στα πλαίσια της συνεδρίασης της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καρύστου, στο παλιό Δημαρχείο Στύρων, θα πραγματοποιηθεί ευρύτερη ΣΥΖΉΤΗΣΗ για την πορεία της Διημερίδας και των παράλληλων Εκδηλώσεων.

    Σας καλούμε όλους, να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ, στη «Μεγάλη ΓΙΟΡΤΗ του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ στη ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ».