Στο «εδώλιο» ο Μηταράκης για την παράνομη χρηματοδότηση 28,5 εκατ. Αιολικών Παρκων στο Δήμο Καρύστου
  •  

    Στο «σκαμνη» της δικαιοσύνης θα καθίσει ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης για τα 28,5 εκατ. ευρώ που ενέκρινε στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ για αιολικά πάρκα στην Εύβοια παρά το ότι οι υπηρεσίες τον συμβούλευαν να μην προχωρήσει στην χρηματοδότηση

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν.3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Μηταράκη. Η υπόθεση ελέγχεται από τον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών. 

     

    Ο Ν. Μηταράκης ελέγχεται «για την προκαταβολική χορήγηση στις εταιρείες με διακριτικό τίτλο α) ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. και β) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΦΗΡΕΩΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε. του συνόλου της επιχορήγησης που είχε εγκριθεί για την κατασκευή αιολικών σταθμών στο Δήμο Καρύστου Ν. Εύβοιας, δίχως όπως υποστηρίζεται, να έχουν κατατεθεί τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά».

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην δικογραφία περιλαμβάνονται και δημοσίευματα για τον κουμπαρά των 28,5 εκατ. του Αντώνη Σαμαρά για την ΤΕΡΝΑ στην Εύβοια, άλλα και η η σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει τότε ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όπως και η κατάθεση που έδωσε πρόσφατα.