Βολές Νίκου Μανώλη κατά Ραβιόλου - H Τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
  • Την Δευτέρα 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη να πραγματοποιεί συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, ξεκινώντας μάλιστα από τον Δήμο μας. 

    Λυπούμαστε όμως για την μικρόψυχη στάση του κ. Ραβιόλου να μην καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Νίκο Μανώλη στην πρωινή συνάντηση που έγινε με τον Περιφερειάρχη στο Δήμο Καρύστου. Ο κ. Ραβιόλος για άγνωστο λόγο φρόντισε να ενημερώσει και να καλέσει μόνο τους άλλους δύο επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων –κ. Παπαλυμπέρη και κα Βρανά- ξεχνώντας απ’ ότι φαίνεται ή θεωρώντας περιττό να απευθύνει πρόσκληση στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Επί της ουσίας, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Νίκος Μανώλης ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε τα εξής στην τοποθέτηση του: 

    - Αποχέτευση Ακαθάρτων & ΕΕΛ οικισμών Ν. Στύρων και Στύρων:

    η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε παραδώσει στη διοίκηση Ραβιόλου έτοιμη –εγκεκριμένη και πληρωμένη- μελέτη και ενταγμένο έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ για την εκτέλεσή του ύψους 6.487.802 ευρώ (ΑΠΟΦ./ΗΜ.ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΠΠΕΡΑΑ: 173396/9.11.2011). Δυστυχώς λόγω της ολιγωρίας της τωρινής δημοτικής αρχής Καρύστου που δεν φρόντισε να το δημοπρατήσει εγκαίρως, το έργο –μαζί και τα χρήματα- χάθηκαν. Ο Νίκος Μανώλης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να εξετάσει τρόπους για ένταξη του έργου, καθώς είναι υψιστής σημασίας έργο υποδομής για τα Στύρα. 

    - Αποζημίωση ιδιοκτητών γης από απαλλοτριώσεις:

    ο κ. Μανώλης τόνισε στον Περιφερειάρχη την αδικία που υφίστανται πολλοί συμπολίτες μας, καθώς δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη για τις απαλλοτριώσεις που έγιναν στον περιφερειακό δρόμο. Μάλιστα, ζήτησε να δώσει άμεσα λύση, καθώς το ζήτημα αυτό χρονίζει. Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα –ύψους 12 εκατ. ευρώ- από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο οι δικαιούχοι. 

    - Κυκλική οδός Καβοντόρου:

    ο κ. Μανώλης υπογράμμισε τη σημασία της κατασκευής της κυκλικής οδού στον Καβοντόρο, καθώς και της ολοκλήρωσης των τεχνικών αντιπλημμυρικών εργασιών και ασφαλτοστρώσεων. Ο κ. Μπακογιάννης ανάφερε ότι θα προχωρήσει η ασφαλτόστρωση 3,5 χιλιομέτρων μέχρι την Αμυγδαλιά και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να ολοκληρωθεί το κύκλωμα του Καβοντόρου. 

    - Δρόμος διασταύρωση Μαρμαρίου – Μαρμάρι:

    ο κ. Μανώλης ενημέρωσε το σώμα ότι το συγκεκριμένο έργο – ύψους 2 εκατ. Ευρώ- είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας από το 2009 επί θητείας Περιφερειάρχη κ. Παντελή Σκλιά. Είχαν προχωρήσει μάλιστα όλες οι απαραίτητες μελέτες και το έργο ήταν ώριμο προς εκτέλεση. Ο κ. Μανώλης ανέφερε ότι χαίρεται που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το ξεμπλόκαρε και θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου τον Απρίλιο, καθώς είναι ένα έργο για το οποίο έχει προσπαθήσει πολύ. 

    - Μεταφορά και κατασκευή νέου λιμένα Μαρμαρίου, αλιευτικό και τουριστικό καταφύγιο:

    ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι στο ίδιο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας το 2009 -με Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τον Παντελή Σκλιά- είχαν ενταχθεί η μεταφορά και κατασκευή νέου λιμένα Μαρμαρίου, καθώς και η κατασκευή αλιευτικού και τουριστικού καταφυγίου. Μάλιστα, το 2013 πέρασε ΕΣΑΛ –απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση του έργου- από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Επειδή λοιπόν το έργο είναι ώριμο, ο Νίκος Μανώλης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να βρει τρόπο, ώστε να εντάξει και να δημοπρατήσει τα έργα. 

    - Ιδιοκτησιακό:

    ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο Νίκος Μανώλης στην επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος. Εξήγησε τη σημασία που έχει η οριστική του λύση για τους κτηνοτρόφους, τους γεωργούς, τους λατόμους και τους ιδιοκτήτες γης.