Τα προβλήματα και τις προτεραιότητες του δήμου έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Καρύστου
  • Την Δευτέρα 28/3/2016 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο εκδηλώσεων "Φαντασία" στην Κάρυστο, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδος.

    Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος απεύθυνε χαιρετισμό.

     
    Στην αρχή της ομιλίας και αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κ. Μπακογιάννη για την απόφαση του να συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο στη Κάρυστο, ο Δήμαρχος μέσα σε κλίμα συγκίνησης αναφέρθηκε προσωπικά στον ιδιοκτήτη του χώρου που του παραχώρησε δωρεάν την κεντρική αίθουσα για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης. 

     
    Συγκεκριμένα ανέφερε :
     

    Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου πραγματοποιείτε στο χώρο που εργάστηκα για 15 χρόνια περίπου ως μαθητής και ως φοιτητής. Σήμερα μετά από 22 περίπου χρόνια μου παραχωρήθηκε από τον τότε εργοδότη μου και ιδιοκτήτη ο χώρος της κεντρικής αίθουσας για να υποδεχτώ σήμερα ως Δήμαρχος Καρύστου τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου για την παραχώρηση του χώρου και τη συνεργασία.

    Στη συνέχεια τόνισε πως τέτοιες ενέργειες όπως η σημερινή συνεδρίαση, αποτελούν μια ανεκτίμητη ευκαιρία, ώστε οι πολίτες να αισθανθούν πως οι δύο βαθμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος τους. Μπορούν από κοινού να συνδράμουν για να επιλυθούν κάποια από τα πολλά προβλήματα που τους απασχολούν.

    Ο κ. Ραβιόλος στην ομιλία του θέλησε να θέσει τις προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου, ζητώντας από τον περιφερειάρχη και τα μέλη του συμβουλίου να εργαστούν από κοινού ώστε σύντομα να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.

    Συγκεκριμένα ανέφερε : 

    Έχω την τύχη να διοικώ μια τοπική κοινωνία και να λέω καθημερινά καλημέρα με τους δημότες μου!

    Βιώνω όμως και καθημερινά τα προβλήματα των δημοτών μου που αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη κατάσταση της χώρας μας ...

    Δεν είμαστε σήμερα εδώ για να κάνουμε απλά διαπιστώσεις. 

    Είμαστε εδώ γιατί και εμείς όπως και εσείς αναζητούμε συνεχώς εκείνες τις πολιτικές που θα κάνουν το τόπο ομορφότερο και τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Τους τελευταίους 18 μήνες λοιπόν που ανέλαβε η νέα διοίκηση της πόλης μας. 

    Με οδηγό το προσωπικό μας όραμα, Εργαζόμαστε καθημερινά εφαρμόζοντας ένα πολυπαραγοντικό σχέδιο που βασικούς άξονες έχει την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική προστασία και την τοπική οικονομική ανάπτυξη. 

    Παρά τα τεράστια εμπόδια που πολλές φορές εμφανίζονται μπροστά μας έχουμε καταφέρει αρκετά και σε πείσμα των καιρών είμαι σίγουρος πως στο τέλος της θητείας μας κάποια πράγματα θα έχουν βελτιωθεί.

    Στη συνέχεια ο κ. Ραβιόλος κατέθεσε τα δυο ψηφίσματα του Δημοτικού συμβουλίου που αφορούσαν στη στήριξη της Περιφέρειας στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα της Νότιας Καρυστίας και για την στήριξη του αιτήματος του Δήμου Καρύστου για αύξηση των ανταποδοτικών οφειλών από την εγκατάσταση Α.Π.Ε., τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο και αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Καρύστου αλλά και σε έργα που χρειάζεται η στήριξη και η συμβολή της Περιφέρειας όπως :
     
    1. Ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού της Καρύστου.

    2. Η Ένταξη του έργου αποχέτευση ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών Ν.Στύρων, Στύρων Δήμου Καρύστου.

    3. Η Ένταξη του έργου αποχέτευση ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμού Παναγίας Αλμυροποτάμου Δήμου Καρύστου.

    4. Η Κατασκευή δικτύου όμβριων Μαρμαρίου.

    5. Η Κατασκευή έργων υποδομής στην επέκταση Καρύστου (1. Δίκτυο Ομβρίων, 2.Δίκτυο ύδρευσης 3.Δίκτυο Αποχέτευσης, 4. Πεζοδρόμηση 5. Οδοποιία 6. Αντιπλυμμηρικό έργο)

    6. Η Άμεση αντικατάσταση του δικτύου αμιαντοσωλήνων που υπάρχουν στον Δήμο μας και τείνουν να γίνουν επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και η αντιμετώπιση της θολερότητας του νερού στην Δημοτική Ενότητα Καρύστου.

    7. Η ολοκλήρωση της οδοποιίας Πλατανιστός-Αμυγδαλιά και κατ΄επέκταση Αμυγδαλιά- Αγαθό.

    8. Η ολοκλήρωση της οδοποιίας Άγιος Δημήτριος - Καλλιανού.

    9. Η Κατασκευή του νέου επαρχιακού δρόμου Διασταύρωση Μαρμαρίου - Μαρμάρι.

    10. Η Κατασκευή του κεντρικού άξονα Καρύστου - Χαλκίδας με συνέχιση του έργου "Πόρτο Λάφια - Πολυπόταμος"

    11. Η Είσοδος Λυκορέματος-Μαρμαρίου.

    12. Η Κατασκευή συμβολής οδού Καρύστου - Χαλκίδας μέσω Λυκορέματος (γέφυρα Αλαμανέϊκα)

    13. Η Απαραίτητη άμεση αποκατάσταση του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου μέσα στην πόλη της Καρύστου.

    14. Η συντήρηση όλων των επαρχιακών δρόμων οι οποίοι παραμένουν ασυντήρητοι για πάρα πολλά χρόνια και αφορά στη Διασταύρωση Κατσαρωνίου - Αγίου Δημητρίου/ Διασταύρωση Μαρμαρίου - Χάνια - Γιαννιτσίου/ Χάνια - Παραδεισίου έως τον κεντρικό δρόμο Κατσαρωνίου - Αγ. Δημητρίου.

    15. Η Συντήρηση και ασφαλτόστρωση των περιμετρικών δρόμων των οικισμών της περιοχής μας που έχουν επίσης να συντηρηθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

    16. Η Σήμανση κεντρικών δρόμων και μονοπατιών.

    17. Η κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στα Στύρα.

    18. Η Διαμόρφωση παραλιακού μετώπου Καρύστου και Ανάπλαση παραλιακών μετώπων ανά Δ/Ε

    19. Η Κατασκευή Αθλητικού κέντρου

    20. Η Ολοκλήρωση κατασκευής Αλιευτικού καταφυγίου στα Στύρα.

    21. Η Κατασκευή προβλήτας στην Παξιμάδα - σύνδεση της Στερεάς με τις Κυκλάδες.

    22. Ο Φωτισμός δρόμου Αλαμανέϊκα - Λυκόρεμα – Μαρμάρι και Καρύστου – Στύρων.

    23. Η Αποκατάσταση τοιχίου Δυτικής παραλίας Καρύστου.

    24. Η Χρηματοδότηση κατασκευής κοιμητηρίου.

    25. Η Χρηματοδότηση παιδικών χαρών.

    26. Η Αξιοποίηση του φαραγγιού Δημοσάρι με την κατασκευή του δρόμου Καλλιανοί -Λενοσαίοι, και τη βελτίωση δρόμου Καρύστου - Μεκουνίδας προς Δημοσάρι. Το φαράγγι είναι μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους και πόλος έλξης τουριστών στην περιοχή μας και η ανάδειξη του αποτελεί σημαντικό κομμάτι της τουριστικής μας ανάπτυξης.

    27. Εξίσου σημαντική είναι και η αξιοποίηση της Αρχάμπολης καθώς και η χρηματοδότηση της συντήρησης και επισκευής των δύο κάστρων της περιοχής μας(Μπούρτζι και Castello Rosso), όπως επίσης και των δρακόσπιτων και του κάστρου της Φυλάγρας.

    28. Η δημιουργία city branding. Ο Δήμος Καρύστου είναι ένας τόπος με ταυτότητα, με πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία που του αναλογεί μια θέση στον παγκόσμιο χάρτη των ελκυστικών πόλεων. Έχουμε τη δυνατότητα στο σύνολο της Περιφέρειας μας να προσελκύσουμε κάθε είδους τουριστικό κοινό και με συστηματική δουλεία και επιμονή μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν Ευρωπαϊκό προορισμό αρκεί να υπάρχει η μεθόδευση και ο προγραμματισμός.

    29.Η διαμόρφωση του λόφου Αγ. Κων/νου στα Στύρα .

    30. Η Οικονομική στήριξη του Δήμου μας για την σύνταξη μελετών έτσι ώστε να μπορέσουμε να ωριμάσουμε έργα για το νέο ΕΣΠΑ.

    31. Η Χρηματοδότηση των μελετών για τις επεκτάσεις σχεδίων πόλεως Μαρμαρίου, Στύρων και οικισμού Παναγίας.

    32. Ο χωροταξικός σχεδιασμός του Δήμου μας ανά Δημοτική ενότητα.

    33. Η Αποκατάσταση των ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και ιδιαιτέρως τις τοπικές κοινότητες : Καλλιανών, Αγ. Δημητρίου και Μεσοχωρίων.

    34. Ο Δήμος μας αδυνατεί να καλύψει οικονομικά την κάλυψη των δαπανών για τις χωματουργικές εργασίες που προέκυψαν μετά τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή μας.

    35. Η Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της περιοχής μας.

    36. Η Στήριξη των αγροκτηνοτρόφων της περιοχής μας και δράσεις για την απόκτηση Π.Ο.Π για το αρνί και το κατσίκι της περιοχής.

    37. Η στήριξη των λατόμων της περιοχής μας για την οριστική λύση στην αδειοδότηση των λατομείων και την Πιστοποίηση της πλάκας Καρύστου. 

    39. Αντιμετωπίζοντας ολοένα και περισσότερο την οικονομική κρίση το ΚΤΕΛ όχι μόνο δεν καλύπτει με ανταπόκριση όλα τα δρομολόγια των πλοίων αλλά μειώνει τα δρομολόγια από την Χαλκίδα και από την Αθήνα προς την Κάρυστο. 

    40. Η υπηρεσία του ΕΚΑΒ είναι υποστελεχωμένη στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν κρίσιμα περιστατικά εγκαίρως! Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προχωρήσει και η χρηματοδότηση της κατασκευής Ελικοδρομίου.

    Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Ραβιόλος ζήτησε από τον κ. Μπακογιάννη «να ενώσουμε τις φωνές μας , να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα πιο μπροστά»

    Ζήτησε με τις πράξεις του να συμβάλλει στην προστασία της αξιοπιστίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Τόνισε με έμφαση πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το τελευταίο ανάχωμα απέναντι στην ισοπέδωση των αρχών και των αξιών μας και υπογράμμισε ότι οι συμπολίτες του έχουν αισθανθεί πολλές φορές παραμελημένοι και ξεχασμένοι. 

    Τέλος παρακάλεσε τον κ. Περιφερειάρχη να μην τους ξεχάσει όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η συνεδρίαση και έδωσε ραντεβού για ένα επόμενο Περιφερειακό συμβούλιο στον Δήμο μας όπου όπως ανέφερε «θα περάσουμε όλοι καλύτερα αν λυθούν από την πλευρά της Περιφέρειας κάποια από τα μεγάλα ζητήματα που τέθηκαν σήμερα»