Η Αλήθεια , για το εάν είμαστε ασφαλής σαν χώρα...
  •  

     

     

     

    Ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα (μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ανάλυση από την "Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης")...

     

     

    Το ότι , δεν είχαμε μέχρι σήμερα ¨ περιστατικό ¨ που να πλήξει την εικόνα της χώρας μας , σαν μια από τις πλέον ασφαλής χώρες στον Κόσμο , ¨διαισθανόμαστε¨ ότι είναι περισσότερο συγκυριακό.

    Εάν δεχτούμε το προφανές , ότι οι υφιστάμενες ισορροπίες που στηρίζουν μέχρι σήμερα την εσωτερική μας ασφάλεια , εξαρτιούνται από τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές συνθήκες που λαμβάνουν χώρα και στην ¨γειτονιά μας ¨ , Μέση Ανατολή , ΒΑ της Τουρκίας με Συρία, Νατοϊκές Δυνάμεις στο Αιγαίο , Ισλαμικό Κράτος , χρεωκοπία της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε στο θέμα αυτό , εμπλοκή της Ρωσίας , στάση των εταίρων μας στο προσφυγικό , ανακύκλωση προσφύγων μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας , οικονομική κρίση , 60% των Ελλήνων στα όρια της φτώχειας κ.α , τότε αντιλαμβανόμαστε ότι , η ασφάλειά μας , ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ σε μεγάλο βαθμό από εμάς , αλλά , από τις ισορροπίες και τις τάσεις στα πεδία που προαναφέρθηκαν.
    Η Γενική διαπίστωση ( βάσει της οποίας τίθενται ορθά οι προτεραιότητες στην αστυνόμευση στην φάση αυτή ) , είναι ότι , στόχο μπορούν να αποτελέσουν , όλα εκείνα που συνδέονται ή σχετίζονται π.χ με τους αντιπάλους του ISIS , που ζουν , δραστηριοποιούνται , διαμένουν προσωρινά κτλ , στο εσωτερικό της χώρας μας …. κάτι που μας αφορά όλους , αφού , δεν θα διστάσουν ( εάν ) να κτυπήσουν τυφλά , αδιαφορώντας για το ποια θα είναι τα θύματα , τώρα ειδικά « που χάνουν » ¨μεταφέροντας τον πόλεμο ¨ εκεί που καιρό τώρα προετοίμαζαν ….. στο πεδίο της τυφλής τρομοκρατίας.

    Στο κάδρο εδώ βάζουμε , από διπλωματικούς εκπρόσωπους , πρεσβείες και προξενεία , μέχρι γκρουπ Τουριστών.

    Μην εθελοτυφλούμε σε αυτό το ενδεχόμενο.

    Μια απλή επαγρύπνηση συνεπώς όλων μας , είναι επιβεβλημένη στην φάση αυτή προκειμένου να μεταφέρουμε έγκαιρα στις Αρχές , ό,τι διαπιστώσουμε και ό,τι σχετικό με τα ενδεχόμενα αυτά , πληροφορηθούμε.

    Από την άλλη , ακόμα ¨ δεν είδαμε τίποτα ¨με το προσφυγικό . Να αναμένουμε όξυνση των προσφυγικών ροών όσο διαρκούν τα αίτια που τις παράγουν και αφού , έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των ομάδων που θέλουν να δράσουν τρομοκρατικά στο έδαφός της Τουρκίας εξαιτίας της Πολιτική της.

    Χάνουμε μέρα με την ημέρα όμως , το μεγαλύτερό μας πλεονέκτημα που είναι , ότι , όλοι αυτοί ( πρόσφυγες – μετανάστες ) θέλουν να φύγουν από την χώρα μας . Εάν χαθεί αυτό το πλεονέκτημα , θα εγκλωβιστούν με την θέλησή τους στην χώρα μας και θα απορροφηθούν όπως 2.000.000 άλλοι , δεδομένο που δυστυχώς θα απειλήσει και πάλι τις κοινωνικές δομές , θα θέσει επιτακτικά θέματα αστυνόμευσης και το σημαντικότερο , θα μας μετατρέψει σε στόχο.

    Δεν έφτανε μόνο αυτό , θα διαπιστώσουμε σύντομα ότι η επαναπροώθησή τους στην Τουρκία ( από εκεί που ήρθαν δλδ θυσιάζοντας ότι είχαν ) , θα απαιτείσει τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες , δλδ ενασχόληση ενός μεγάλου τμήματος των σωμάτων ασφαλείας , που θα στερηθούν από την καθημερινή αστυνόμευση, με ότι σημαίνει αυτό για την κοινωνική ασφάλεια.

    Εδώ , από το κενό που θα δημιουργηθεί , αυξάνεται ο κίνδυνος – δυνατότητα προβοκάτσιας σε βάρος της εσωτερικής μας ασφάλειας , από δυνάμεις που στηρίζουν συμφέροντα αντίθετα με εκείνα της χώρας μας … αντιληπτό.

    Στο κάδρο εδώ βάζουμε κυρίως τα αεροδρόμια , τους ίδιους τους πρόσφυγες και τις δομές που τους υποδέχονται , μέχρι και τις Εκκλησίες , για να δώσουν κάποιοι θρησκευτική διάσταση.

    Μια ενίσχυση συνεπώς ( και μάλιστα άμεση ) των ¨μυστικών υπηρεσιών μας ¨ ΕΥΠ , Κρατική ασφάλεια , είναι επιβεβλημένη , όπως επιβεβλημένη είναι η διασύνδεση ( ως συγκοινωνούντα δοχεία ) όλων των υπηρεσιών ασφαλείας μεταξύ τους σε μια βάση που να παρέχει την δυνατότητα ¨επιχειρήσεων ασφαλείας ¨ σε όλη την επικράτεια ….. δεν ενδείκνυται η περαιτέρω ανάλυση αυτού του σχεδιασμού δημόσια , σχεδιασμού , που απαραίτητα πρέπει να περιέχει την διασύνδεσή του με μια Ευρωπαϊκή βάση , άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών , τεχνογνωσίας κ.α

    Ο κλάδος ασφάλειας θα πρέπει να ¨αναβαθμιστεί ¨ , ανοίγοντας τον χορό της αναδιάρθρωσης πρώτος .
    Η διαπίστωση παράλληλα , ότι ολοένα και περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις και γενικά δημόσια δύναμη , απαιτείτε για την διαχείριση του προσφυγικού σε κάθε του έκφανση , οδηγεί σε ένα και μόνο αποτέλεσμα.

    Θα στερηθούν αυτές οι δυνάμεις από την δημόσια ασφάλεια και θα δημιουργηθούν καταστάσεις αποσύνδεσης των αστυνομικών υπηρεσιών από τον κεντρικό σχεδιασμό.

    Ήδη , η κοινωνία και οι αστυνομικές υπηρεσίες βιώνουν αυτή την κατάσταση , την οποία πλέον προσπαθούμε να ¨κρύψουμε κάτω από το χαλί¨ ….. μάταια.

    Η συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών αστυνόμευσης ( Σεκιούριτι ) υπό προϋποθέσεις και υπο εποπτεία , σε συνδυασμό με τις εγγυητικές επιστολές που πρέπει να καταθέτουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ενασχολούνται με το προσφυγικό , εκ των προτέρων , θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τον τομέα αυτό διαχείρισης.

    Η υφιστάμενη μεταχείριση των προσφύγων από την πολιτεία ΔΕΝ τους καθιστά κρατούμενους και συνεπώς , η φύλαξή τους από την αστυνομία , δεν είναι νόμιμη όπως εάν ήταν ξεκάθαρα κρατούμενοι.

    Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με την σειρά τους , μπορούν να θεωρήσουν ¨εξωτερική απειλή ¨ όλες εκείνες τις ενέργειες που με ρυθμό και τρόπο άλλον από αυτόν που αναμένουν για να «αμυνθούν υπέρ πατρίδος », αποσκοπούν μέσα από σχεδιασμούς που ¨τρέχουν ¨ να αφοπλίσουν τις Ελληνικές ( πολιτικές , κοινωνικές ) δυνάμεις από την δυνατότητα τους , στην διαχείριση της Ελληνικής πραγματικότητας .Ούτε εδώ ενδείκνυται η περαιτέρω ανάλυση δημόσια.

    Σας δώσαμε το ανωτέρω πλαίσιο που προέκυψε μετά από μια εκτεταμένη ανάλυση όλων όσων συνθέτουν την υφιστάμενη κατάσταση , με τον ποιο απλό τρόπο , προκειμένου να καταδείξουμε ξεκάθαρα , την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε …. κατά την άποψή μας , που έως τώρα δεν έχει υποπέσει σε λάθη.

    ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ