Ζωή Λιβανίου: Η Δημοτική αρχή της Καρύστου και οι κοινωνικοί φορείς έχουν βρει το πλαίσιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του τόπου τους
  •  Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Λιβανίου, συμμετείχε στη διημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Καρύστου, το δημοτικό ΙΕΚ Καρύστου,, το Επιμελητήριο Εύβοιας και η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων, στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου με θέμα «Νότια Εύβοια – Συνέργειες στον Τουρισμό και Βιώσιμη Ανάπτυξη».


    Η Βουλευτής παρακολούθησε τις πολύ ενδιαφέρουσες και πετυχημένες συνεδρίες του διημέρου και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

     

    Στον χαιρετισμό που απηύθυνε μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Δήμος Καρύστου και οιόμοροι σε αυτόν οικισμοί έχουν μοναδικά πλεονεκτήματα, φυσικές ομορφιές και ένα σύνολο χαρακτηριστικών που θα μπορούσαν να χαρίσουν στην τοπική κοινωνία της Νότιας Εύβοιας και όχι μόνο οικονομική ευμάρεια. 

     

     


     

    Πρόκειται για ένα τόπο που δεν έχει υποστηριχθεί από το κράτος για πολλές δεκαετίες, που παραμένει ένας «τόπος μακρινός», που έχει ανάγκη από μια νέα προσέγγιση ικανή να διαμορφώσει ένα πρότυπο ανάπτυξης. Αυτό απαιτεί υποδομές, δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, μια νέα κουλτούρα συνεργειών για την αειφόρο ανάπτυξη μέσα από τις πραγματικές τοπικές δυνάμεις. 

    Η δημοτική αρχή της Καρύστου και οι κοινωνικοί φορείς δείχνουν να έχουν βρει ένα πλαίσιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του τόπου τους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υποστηριχθεί και από την κεντρική διακυβέρνηση, ανεξάρτητα του ποιος και πότε έχει αυτή την ευθύνη. 

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κάρυστο, η Ζωή Λιβανίου συναντήθηκε και συνομίλησε τον Δήμαρχο Καρύστου, Ελευθέριο Ραβιόλο, τον αντιδήμαρχο Αθανάσιο Ζαφείρη και μέλη του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου, Μαρία Γάσπαρη, με τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του δημοσίου ΙΕΚ, με μέλη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Δήμου Καρύστου “ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ”, με καταστηματάρχες, ξενοδόχους και υπαλλήλους της Καρύστου και των Στύρων. 

    Συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Σωματείου Λατόμων Καρύστου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνομίλησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Καρύστου καθώς και με πρώην εργαζόμενους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, αλλά και πολλούς κατοίκους που την προσέγγισαν για να συζητήσουν μαζί της διάφορα προβλήματα και ανησυχίες που έχουν. 

    Την Δευτέρα 16 Μαΐου η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στο «απομονωμένο» χωριό Παραδείσι όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους δημιουργεί το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο. 

     Το επόμενο διάστημα η Ζωή Λιβανίου Θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τα πολλά και δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Δήμου Καρύστου και θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ενεργειών της.