ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ - Μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία της Εύβοιας
  • Η ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποίησε στοιχεία που επιμελήθηκαν γενικοί σύμβουλοι της ομοσπονδίας για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης νοσοκομείων. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τεράστιες είναι η ελλείψεις στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ σε Εύβοια και Στερεά Ελλάδα. 
     
    Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τα νοσοκομεία στην Εύβοια: 175 είναι οι κενές θέσεις στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, χωρίς Γυναικολόγο, Νευρολόγο και ΩΡΛ είναι το Νοσοκομείο Καρύστου, 9 είναι οι κενές θέσεις γιατρών Νοσοκομείο Κύμης ενώ δεν υπάρχει μάγειρας. 
     
    Νοσοκομείο Χαλκίδας.
    Δεν εφημερεύουν όλο το μήνα Ορθοπεδικοί, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, Γυναικολόγοι. Ειδικότητες όπως Αιματολόγος, Νευρολόγος και Δερματολόγος είναι κενές. Συμφωνα με το γενικό σύμβουλο της ΠΟΕΔΗΝ Γιάννη Αγγελάτο, οι οργανικές θέσεις στη Νοσηλευτική υπηρεσία είναι 370, υπηρετούν 195 και τα κενά είναι 175. Στην ιατρική υπηρεσία οργανικές θέσεις 95, υπηρετούν 65, κενά 30.

    Νοσοκομείο Κύμης
    Ειδικότητες όπως ΩΡΛ, και Οφθαλμίατρος είναι κενές. Επίσης δεν υπάρχει μάγειρας, ενώ οι κενές θέσεις γιατρών είναι 9, νοσηλευτών 16 και λοιπού προσωπικού 14

    Νοσοκομείο Καρύστου
    Ειδικότητες όπως Γυναικολόγος, Νευρολόγος και ΩΡΛ είναι κενές. Λείπουν 15 γιατροί, 26 νοσηλευτές και 21 άτομα προσωπικό άλλων ειδικοτήτων.

    Νοσοκομείο Θήβας
    Η Παθολογική κλινική εφημερεύει 15 ημέρες τον μήνα, ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα, το ακτινολογικό τμήμα δεν λειτουργεί το βράδυ και οι θέσεις οφθαλμίατρου και ΩΡΛ είναι κενές. Οι ελλείψεις σε νοσηλευτές είναι 70 και λοιπό προσωπικό 42.

    Νοσοκομείο Λειβαδιάς
    Η Παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, από τις πέντε χειρουργικές αίθουσες λειτουργεί μόνο η μία. Ειδικότητες όπως ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος Πνευμονολόγος είναι κενές, ενώ λείπουν 116 νοσηλευτές.

    Νοσοκομείο Άμφισσας
    Στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι κενές 23 θέσεις και 28 θέσεις στο λοιπό προσωπικό. Η παθολογική κλινική είναι κλειστή και οι περισσότερες κλινικές δεν εφημερεύουν όλο τον μήνα.

    Νοσοκομείο Καρπενησίου.
    Ο Αξονικός τομογράφος και ο Μαστογράφος δεν λειτουργούν και το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί μόνο για εσωτερικούς ασθενείς. Οι κενές θέσεις στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι 35, 10 στο λοιπό προσωπικό και λείπουν και 4 γιατροί.

    Νοσοκομείο Λαμίας
    Η Μαιευτική κλινική κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης Ιατρικού Προσωπικού και η Παιδιατρική κλινική δεν εφημερεύει όλο το μήνα. Οι οργανικές θέσεις στη νοσηλευτική υπηρεσίας είναι 469, υπηρετούν 324 κενές 145, λοιπό προσωπικό οργανικές θέσεις 340, υπηρετούν 270, λείπου 70 και στην ιατρική υπηρεσίας οργανικές θέσεις 213, υπηρετούν 108 κενες 105.

    Τον τελευταίο χρόνο, αναφέρει η Ομοσπονδία, το προσωπικό του ΕΣΥ έχει μειωθεί κατά 4.000, ενώ άλλοι 7.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Τα νοσοκομεία θα πάρουν φέτος 350 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.