Παρουσίαση της Πρωτοβουλίας "Αιγιλεία (Στουρονήσι): Νησί Τεχνών και Φιλοσοφίας"

  • Η ομάδα της πρωτοβουλίας για την δημιουργία του «Νησιού Τέχνης και Φιλοσοφίας»στην Αιγίλεια (Στουρονήσι), απέναντι από τα Νέα Στύρα Ευβοίας, θα παρουσιάσουν στο χώρο Πολιτισμού Δρύοπες, την πρόταση του εμπνευστή της ιδέας Αλέξανδρου Κάντζη για το ένα μοναδικό στον κόσμο Κέντρο Πολιτισμού.

    Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Καρύστου και ειδικά στων Νέων Στύρων από την δημιουργία του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Κέντρου.

     

    Στο «Νησί της Τέχνης και της Φιλοσοφίας», θα δίνεται σε κάθε κράτος η δυνατότητα να προβάλει τον δικό του πολιτισμό και επιτεύγματα σε σχετικές θεματικές, ενότητες, στις αίθουσες εκδηλώσεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων κλπ,

     


    Σύμφωνα με την πρόταση, στο νησί θα αναπτυχθεί ένα Παγκόσμιο Πολιτιστικό Στέκι, το οποίο θα προβλέπει για κάθε χώρα που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον μετά από πρόσκληση, να δημιουργήσει την Εστία Πολιτισμού  της, όπου θα φιλοξενεί ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, των γραμμάτων  και της επιστήμης, (ποιητές, συγγραφείς, μουσουργούς, ζωγράφους, θεατρικά και μουσικά συγκροτήματα, κ.ά.), από όλο τον κόσμο, θα συμμετέχουν σε συναντήσεις, σεμινάρια, εκδηλώσεις, προκειμένου να αλληλοεπιδράσουν ιδέες, θεωρίες, επιτεύγματα.

     Η συνεργατικότητα ανάμεσα στους πνευματικούς πληθυσμούς, θα επιτρέψει την παραγωγή μιάς καινούργιας, εξελιγμένης πλατφόρμας του παγκόσμιου πληθυσμού μας. Καινούργιες θεωρίες προσαρμοσμένες επάνω στις σύγχρονες κοινωνίες, και τις διαφορετικότητες τους θα δημιουργηθούν, προκειμένου να προαχθούν καταληκτικά η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός, η δημοκρατία, που θα αποτελείται από Εθνικές Εστίες Πολιτισμού.