Νικός Μανώλης: Άμεση μαζική κινητοποίηση, για την απόσυρση των δασικών χαρτών
  •  
    Την Τρίτη 07/02 ο Δήμος Καρύστου έκανε μια συγκέντρωση στο Γιοκάλειο Ίδρυμα, με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Την ενημέρωση αυτή ανέλαβαν να κάνουν ο κ. Αρβανίτης και μηχανικοί του δήμου μας.

    Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης πήρα το λόγο και ανέφερα τα εξής:

     
    Οι δημότες μας έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται εξαιτίας της προχειρότητας και της έλλειψης σχεδιασμού. 
     

    Η κυβέρνηση επιβάλει ένα νέο χαράτσι, το οποίο οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν.
     

     
    Διαπιστώνονται πολλά λάθη και παραλείψεις καθώς εμφανίζονται αναδασωτέα ακόμα και κτήματα με κατοικίες, σε άλλες περιπτώσεις αγροτεμάχια ως δασικά ή "εξαφανίζονται" σπίτια και περιουσίες με καλλιεργούμενες εκτάσεις. 

    Κι αυτό γιατί χρησιμοποιήθηκαν αεροφωτογραφίες δύο μόνο χρονικών περιοδων(1945, 2008).

    Η πρόταση μου λοιπόν είναι: Άμεση, μαζική κινητοποίηση προς οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία, όλων των δημοτών, ζητώντας την απόσυρση των δασικών χαρτών, ώστε να γίνουν διαμορφώσεις με το σύνολο των γεωγραφικών δεδομένων που είναι διαθέσιμα και εκ νέου διαβούλευση με τους πολίτες. 

    Μη ροκανίζουμε άλλο χρόνο με ενημερώσεις, η τακτική της κωλυσιεργίας και της αναβλητικότητας θα είναι η ταφόπλακα του τόπου μας.

    Με τιμή 
    Αρχηγός μείζων αντιπολίτευσης 
    Νικόλαος Ι. Μανώλης