Δασικοί χάρτες από ένα κράτος ανήμπορο
  •  

    Το δικό του σχόλιο μέσω των social media κάνει ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης μετά το μπαχαλο με την ανάρτηση των δασικών χαρτών... 
     
    ''Τελικά, από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ανάρτηση των δασικών χαρτών εξάγονται κάποια πολύ σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα:
    -Σε ένα κράτος σαν το δικό μας, απ` το οποίο τόσα χρόνια πέρασαν δεκάδες «εκσυγχρονιστές», ήρθε ο τρόικα να μας επιβάλει να κάνουμε το αυτονόητο, να ξεχωρίσουμε τι είναι δάσος και τι δεν είναι και τι ανήκει σε ποιόν και γιατί.

     
    -Η προχειρότητα με την οποία καταρτίστηκαν οι χάρτες αυτοί βέβαια δείχνει, με τον καλύτερο τρόπο, ότι η δημόσια διοίκηση και το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας ούτε τέτοια ζητήματα, καθαρά τεχνοκρατικά, μπορούν να διαχειριστούν με
    την υποτυπώδη σοβαρότητα.
     

    -Το γεγονός δε ότι ο πολίτης καλείτε να πληρώσει καταβάλλοντας χαράτσι, τα λάθη της διοίκησης στο χάρτη, δείχνει για μια ακόμα φορά πως αντιμετωπίζει το Ελληνικό κράτος τους πολίτες του. Επί της ουσία ομολογεί την αδυναμία του να φτιάξει ακόμα και έναν απλό χάρτη.

    Τον κάνει στο πόδι και όπως βολεύει και μετά λέει στον πολίτη «πλήρωσε τώρα το λάθος που έκανα εγώ».

    -Τέλος, όσων αφορά στα τοπικά, η γνώμη μου είναι, ότι αν δεν πιέσουμε να λυθεί το ιδιοκτησιακό ΤΩΡΑ, μόλις περάσουμε στη φάση του κτηματολογίου (ΠΟΥ ΕΠΕΤΑΙ) η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη.