«Να αποσυρθεί η τροπολογία για τους δασικούς χάρτες»
  •  
     
    «...η τροπολογία δεν λύνει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Αυτά θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο σύντομα.... και θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε. Απλά φέρνουμε αυτή τη ρύθμιση και με τη μορφή τροπολογίας γιατί .......σε 9 ημέρες λήγουν οι προθεσμίες για την υποβολή αντιρρήσεων και να επιμηκύνουμε αυτή την περίοδο, η προσπάθεια όλων μας θα πρέπει να είναι στο να πετύχει η απόκτηση δασικών χαρτών, κάτι που δεν έχει γίνει από το 1975 μέχρι σήμερα. Και σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε» 

    Τα παραπανω δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στις αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης στην κατάθεση τροπολογίας για τους δασικούς χάρτες

    Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτα η Ν.Δ: 

    Ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας αντέδρασε στην κατάθεση της  τροπολογίας λέγοντας ότι οι δασικοί χάρτες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι πάρα πολλά και δεν μπορεί να γίνει σήμερα καμία συζήτηση καθώς το υπουργείο κατέθεσε σήμερα την τροπολογία και δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν.

     
    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι όταν έφερε την τροπολογία το ΠΑΣΟΚ δεν τους άκουσαν. «Τώρα αναγκάζεστε που είστε μπροστά στα προβλήματα που δημιουργήσατε αναγκάζεστε και φέρετε μια τροπολογία που πάλι αποσπασματικά πάει να λύσει ένα από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο νόμο σας».
     

    Κατά της τροπολογίας τάχθηκαν ΧΑ και ΚΚΕ ενώ επιφυλάξεις για τη συζήτηση στην Ολομέλεια κράτησε ο αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχείς με τέτοιες νομοθετικές διαδικασίες.