Με επιτυχία η 1η θεματική γιορτή τέχνης και πολιτιστικού τουρισμού στο Γιαννίτσι
  •  
    Παρόλο την αναστάτωση του καιρού διεξήχθη με επιτυχία η 1η θεματική γιορτή τέχνης και πολιτιστικού τουρισμού GRecoACTE στο Γιαννίτσι Μαρμαρίου Δήμου Καρύστου Ν. Ευβοίας, Σάββατο 17 Ιουνίου.

    H γιορτή τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ, Ηatta, Δήμου Καρύστου, ΕΞΕ. Συμμετείχαν πολλοί tour operators - παράγοντες τουρισμού αλλά και πελάτες ξενοδοχείων που διέμεναν αυτήν την περίοδο στην περιοχή της Ν. Ευβοίας.

     
    Η καινοτομία της γιορτής βασιζόταν σε 5 θεματικές παρουσιάσεις και ένα δρώμενο με θέμα σύγχρονη ελληνική τέχνη, φύση και παράδοση. «Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ» «ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» « ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ » «ΕΙΔΩΛΑ ΓΕΥΣΕΩΝ» «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ BODY ART» « ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ »Παρουσίαση τουΚαβοντορίτικου Χορού .

     


     
    Στο επίκεντρο ήταν ο παραδοσιακός τρόπος ζωής από την καλλιτεχνική του οπτική.
     

    Το δρώμενο του Καβοντορίτικου ήταν πράγματι πολύ εντυπωσιακό. Οι παραδοσιακοί οργανοπαίκτες κ.Μπίλιωσης στο βιολί και ο κ.Μαμμάς στην τσαμπούνα ξεκίνησαν την μουσική και οι χορευτές του Χορευτικού τμήματος των Ανεμοπυλών, ξεκίνησαν να πατούν πάνω στις νότες της μουσικής.

    Ταυτόχρονα η performer Sandra Pons Carreras , αποτύπωνε το ακουστικό αυτό ερέθισμα σε έναν νάϋλον καμβά.
     

    Στη συνέχεια οι επισκέπτες πήγαν επίσκεψη στο μυθικό δάσος. Σε αυτή την δράση , "εικαστικοί καλλιτέχνες οδήγησαν τον κόσμο μέσα από περάσματα σε μυθικές διαδρομές μέσα στο δάσος παρέα με τον θεό Πάνα, την Δήμητρα και την Περσεφόνη, τον Νάρκισσο, τις Μούσες και τις Νύμφες των βουνών."