Την απόδοση του ειδικού τέλους στους καταναλωτές στις περιοχές που λειτουργούν ΑΠΕ .....την πήρε ο αγέρας
  •  
    ''Κύριοι/ες θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη προς τους δήμους και καταναλωτές ηλεκτρισμού από τα αιολικά,  δεν συνιστούν τέλος, αλλά φόρο/παροχή προς τρίτους και ως εκ τούτου είναι κυριολεκτικά "στον αέρα" αυτές οι παροχές.

    Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το σύστημα με τις ταρίφες θα καταργηθεί οσονούπω και θα μείνετε με μια Κάρυστο που όλες οι κορυφογραμμές της Οχης θα έχουν παραχωρηθεί στις πολυεθνικές και με μεγάλη βλάβη στον τουρισμό, την αγορά γης....
    ....για δεύτερη κατοικία και όχι μόνο...Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι είστε εσείς και οι δημότες, που μέσω του ΕΤΜΕΑΡ και της φορολογίας, ενισχύετε οικονομικά "εν τη λειτουργία  τους" τα αιολικά ή με ενίσχυση κεφαλαίου για όσα έχουν υπαχθεί στις "ευεργετικές" διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων. Λίγοι καρπώνονται τα κέρδη (πρόκειται για αισχροκέρδεια, βλ. βίντεο κάτω) και οι πολλοί, τα κορόϊδα δηλαδή,  πληρώνουν αγαπητοί Καρυστιώτες.

     
    Εδώ ένα ενδιαφέρον βίντεο:



    Μεταξύ  8:58 και 10:50 στο βίντεο γίνεται αναφορά στις ταρίφες διαφθοράς δημάρχων, πολιτικών κλπ στη Γαλλία, (προσοχή, όχι στην Ελλάδα), εδώ ως γνωστόν όσοι ασκούν δημόσια αξιώματα είναι αδιάφθοροι. Εσείς οι δημοτικού Σύμβουλοι Καρύστου, εάν είχε περιπέσει κάτι στην αντίληψη σας, θα είχατε πάει αμέσως στον Εισαγγελέα διαφθοράς, δεν είναι; Τονίζω, για να μην παρεξηγηθώ για τυχόν υπαινιγμούς,  ότι είμαι πεπεισμένος γι' αυτό.

    Το βίντεο προστέθηκε για να δείτε τι γίνετε με τους κακούς διεφθαρμένους Γάλλους πολιτικούς κλπ

    Στο βίντεο γίνετε λόγος και για 5 δις ετησίως δημόσια ενίσχυση (συμπεριλαμβανομένου του κόστους διαφθοράς) στις λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στην Ελλάδα το κόστος αυτό είναι 1+δις (βλ. συνημ. εισροές-εκροές ειδικού λογαριασμού ΛΑΓΗΕ)

    Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι καταναλωτές υψηλής και μέσης τάσης πληρώνουν ελάχιστα για την λεγόμενη πράσινη ενέργεια και την νύφη, δηλαδή τους Κοπελούζους κλπ τους πληρώνουν οι καταναλωτές της χαμηλής τάσης. 

    Εάν "δεν τα καταλαβαίνετε" αυτά δείτε  παρακαλώ το περιεχόμενο του από 9 Ιουνίου 2015 email και τα συνημμένα. \

    Ιδίως το πρακτικό Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μονεμβασιάς μάλλον Εισαγγελικού ενδιαφέροντος.

    Ο Δήμος αυτός ενώ είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της ΑΕΠΟ αιολικών της Ελ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ  σε περιοχή natura, λόγω της αναμενόμενης διακοπής των επιδοτήσεων (κεφαλαίου και εν τη λειτουργία/ΕΤΜΕΑΡ) για παλαιά και νέα αιολικά στη συνέχεια "πούλησε" την υπόθεση και ήλθε σε συμφωνία με την ενδιαφερόμενη εταιρεία.

    Δηλαδή υπέβαλε προσφυγή στο ΣτΕ προβάλλοντας ακυρωτικούς λόγους, δηλαδή παράβαση νόμων και στην συνέχεια αποφάσισε την απόσυρση των προσφυγών επ' αμοιβή (3 εκατ.) με υπογραφή συμφωνητικού όπου θα συνομολογείτο πως πρόκειται για νόμιμη ΑΕΠΟ.

    Όλα αυτά με ενδιάμεσο τον δικηγόρο του Δήμου που είπε στους συμβούλους ότι δήθεν το ΣτΕ δεν ακυρώνει αιολικά (υπάρχουν πρόσφατες ακυρωτικές αποφάσεις)!  

    Όλα αυτά με ενδιάμεσο τον δικηγόρο του Δήμου που είπε στους συμβούλους ότι δήθεν το ΣτΕ δεν ακυρώνει αιολικά (υπάρχουν πρόσφατες ακυρωτικές αποφάσεις)! 

    Εσείς τι λέτε, έχει τηρηθεί η νομιμότητα στον Δήμο Μονεμβασιάς; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις;

    Πολλοί θα πούνε "εμείς στην Κάρυστο είμαστε κορόϊδα;" Εκεί για 50 MW θα πάρουν τρία, εμείς πόσα θα έπρεπε να πάρουμε;

    Χμ....
    Με μεγάλη Τιμή
    Τα σέβη μου
    Αντ. Κανδηράκης 

    Δείτε συνημμένη απόφαση ολομελείας του ΣτΕ την οποία φαίνεται να αγνοούν οι ερωτώντες βουλευτές: Ερώτηση Βουλευτών του Συριζα για καθυστέρηση απόδοσης ειδικού τέλους στους καταναλωτές στις περιοχές που λειτουργούν ΑΠΕ.

    Πρόκειται για χρήματα από παράνομες υπεραντισταθμίσεις για τον εκμαυλισμό των τοπικών κοινωνιών. Μέσω άγριας φορολογίας (ΕΤΜΕΑΡ) και επιδοτήσεων κεφαλαίου από εθνικούς πόρους που συνολικά συνιστούν απιστία κατά του δημοσίου.

    Ημερομηνία: 9 Ιουνίου 2015 

    Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, Ηρώ Διώτη, Ευγενία Ουζουνίδου σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση στην απόδοση ειδικού τέλους στις περιοχές που λειτουργούν ΑΠΕ. Η ερώτηση αφορά και τους κατοίκους των χωριών Αραχναίο, Αχλαδόκαμπο και Ηλιόκαστρο στην Αργολίδα που περιμένουν εδώ και χρόνια την απόδοση του συγκεκριμένου τέλους.

    Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:
    Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση απόδοσης ειδικού τέλους στους καταναλωτές στις περιοχές που λειτουργούν ΑΠΕ

    Ένα από τα μέτρα για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για να λειτουργήσει ως κίνητρο στην εξασφάλιση της συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που εγκαθίστανται Α.Π.Ε. ήταν η θεσμοθέτηση, με το άρθρο 25 του ν.3468/2006 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το ν.3851/2010, ειδικού τέλους που παρακρατείται από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, μέρος του οποίου αποδίδεται στους οικιακούς καταναλωτές περιοχών όπου εγκαθίστανται έργα Α.Π.Ε.

    Μέχρι και σήμερα το προβλεπόμενο αυτό τέλος δεν έχει αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι συνήθως είναι κάτοικοι ορεινών ή νησιωτικών περιοχών που το άμεσο περιβάλλον της κατοικίας τους έχει υποστεί επιπτώσεις από την εγκατάσταση των ΑΠΕ.

    Μάλιστα, προεκλογικά αφέθηκε να εννοηθεί ότι η παροιμιώδης καθυστέρηση στην ενεργοποίηση των εν λόγω διατάξεων έλαβε τέλος με την υπογραφή στις 23/12/2014 (ΦΕΚ 3497) της κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον «Επιμερισμό ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές, σε περιοχές όπου λειτουργούν ΑΠΕ» και τη δημοσίευση του πίνακα με τις 272 περιοχές και τον επιμερισμό που αφορά στα έτη από το 2010 έως και το 2013, και ανέρχεται σε 13.390.731 Ευρώ.

    Ωστόσο, έως και σήμερα δεν έχει γίνει η απόδοση του οφέλους στους δικαιούχους καταναλωτές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία δημοσίευσης του πρώτου πίνακα θα πρέπει να επαναληφθεί.

    Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    1) Έχει παρακρατηθεί το σχετικό ειδικό τέλος από τον Λ.Α.Γ.Η.Ε. και είναι διαθέσιμο το συνολικό ποσό για να αποδοθεί στους δικαιούχους;

    Απάντηση: ναί έχει παρακρατηθεί από όσους επενδυτές από την τσέπη μας συναίνεσαν, ενώ είναι παράνομο

    2) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δηλαδή έως ότου οι κάτοικοι των περιοχών που είναι δικαιούχοι να δουν τη μείωση στους λογαριασμούς; Απάντηση: Δεν θα αποδοθεί, τα χρήματα θα παραμείνουν στο δημόσιο ταμείο

    3) Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε η απόδοση του τέλους να γίνεται τακτικά και να μην υπάρχουν ανάλογες καθυστερήσεις στο μέλλον;

     
    Απάντηση: Θα ληφθεί άμεσα το μέτρο της ισο-ποσοστιαίας μείωσης του ύψους της ληστρικής ταρίφας των διαλειπουσών ΑΠΕ έως ότου με άμεση νομοθετική πρωτοβουλία θα καταργηθεί η αντισυνταγματική φορολογία υπερ τρίτων, ΕΤΜΕΑΡ. ΑΠΕ πλέον μόνο με αγορακεντρικά μέσα, είμαστε ένα αριστερό ριζοσπαστικό κίνημα, δεν θα φορολογούμε τους πολίτες για να χρηματοδοτούν τους ολιγάρχες και τις πολυεθνικές-μεγάλους ομίλους.

    ........................................................................................................



    ........................................................................................................



    ........................................................................................................



    ........................................................................................................



    ........................................................................................................

    Εισροές-Εκροές Ειδικού Λογαριασμού ΛΑΓΗΕ

















    ........................................................................................................





















    Τα  υποστηρικτικά μέτρα υπερ ΑΠΕ σημαίνουν άγρια δημόσια φορολογία υπερ ιδιωτικών υποδομών, αναδιανομή πλούτου υπερ πολυεθνικών και μεγάλων ομίλων. Αυτή την πολιτική θα ασκήσει ο Συριζα; 

    Δυστυχώς συνέχισε αυτή τη πολιτική αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρύστου....