Σίμος Κεδίκογλου: «Καθοριστικής σημασίας η επίτευξη αυτοδυναμίας της Ν.Δ»
  •  
    Στην εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων και στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων απέδωσε ο Σίμος Κεδίκογλου το «μπαράζ» παροχών στο οποίο επιδίδεται ο κ. Τσίπρας.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Thema Radio» τόνισε, πως οι παροχές που ανακοινώνονται είναι αποσπασματικές και όχι μελετημένες, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση της μείωσης των εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. 

    Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι ναι μεν είναι και στα δικά τους σχέδια, ωστόσο, αν δεν συνδυάζεται με μια ευρύτερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μας συστήματος, τότε αυτοί που σήμερα θα πληρώνουν μειωμένες εισφορές, μελλοντικά θα λάβουν και μειωμένες συντάξεις. 

    Ο Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν, αν θα επιλέξουν το μοντέλο Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ που είναι η άγρια φορολόγηση, η αφαίμαξη της οικονομίας και η επιδοματική πολιτική στη λογική του «πάρτε ψίχουλα για να μην πεθάνετε» ή θα επιλέξουν το μοντέλο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι ένα έτοιμο και ολοκληρωμένο σχέδιο για άμεση μείωση των φόρων, για άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας, για να προσελκυσθούν επενδύσεις, για να πάρει μπροστά η οικονομία της χώρας μας. «Εμείς- είπε- θέλουμε ο κάθε Έλληνας να μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο». 
     
    Σε ό, τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους ο Σίμος Κεδίκογλου κατέστησε σαφές, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει το ενδεχόμενο απολύσεων, αλλά, αντιθέτως, θα επιβραβεύονται αυτοί που δουλεύουν αποτελεσματικότερα και όσοι βοηθούν την κοινωνία και την οικονομία να λειτουργήσει. 
     
    Σχολιάζοντας στη συνέχεια την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να «σπρώξει» τη ΝΔ προς τα Δεξιά τη χαρακτήρισε γελοία, υπογραμμίζοντας: «Στην Εύβοια βλέπω να έρχονται στη ΝΔ και να έλκονται από τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη άνθρωποι του Κεντρώου και Κεντροαριστερού χώρου που δεν είχαν ποτέ ψηφίσει ΝΔ. Δεν βλέπω ακροδεξιούς, αλλά ανθρώπους που ανησυχούν για το μέλλον και πιστεύουν ότι η μόνη λύση να πάμε μπροστά είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από εκεί αντλούμε την άνοδο των ποσοστών μας.». 
     
    Για την κάλυψη των φαινομένων Πολάκη από τον πρωθυπουργό δήλωσε, ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός, ότι ένας πρωθυπουργός καλύπτει και επιβραβεύει τον υπουργό του, που χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους και έχει επιδείξει αυτή τη συμπεριφορά και αυτή την ηθική. 
     
    Τέλος, τόνισε ότι είναι καθοριστικής σημασίας η επίτευξη της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας όχι για να σχηματίσουν μονοκομματική κυβέρνηση, αλλά γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, για να μην μπει η Ελλάδα στη δίνη της απλής αναλογικής.