Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Μαρίας Βερούχη Λεμονιά
  •  

    Αγαπητοί συμπολίτες, Αγαπητές συμπολίτισσες,

    Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή θα ήθελα να γνωστοποιήσω τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό του Λευτέρη Ραβιόλου, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου και να αναλύσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.
     


    Οι επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, πρέπει να είναι μια ακόμη ευκαιρία ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων, ανοιχτής δημοκρατικής συζήτησης και ώριμης σκέψης για τα ζητήματα του τόπου μας.
     
    Είναι αλήθεια πως τα προβλήματα της περιοχής μας, σε συνδυασμό με τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, δημιουργούν έντονο προβληματισμό αλλά και διάθεση προσφοράς.
     

    Στηριζόμενη στις γνώσεις και στις εμπειρίες που αποκόμισα και που αποκομίζω μέρα με τη μέρα, ως Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο 2010-2014, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών-Βιοτεχνών τις τελευταίες τρεις θητείες, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου την τρέχουσα θητεία και ως Υπεύθυνη της Επιτροπής διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επέλεξα να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με τα κοινά και να συμμετάσχω στη στελέχωση του ανεξάρτητου και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού του ικανού και εργατικού Δημάρχου μας Λευτέρη Ραβιόλου.

    Τα τελευταία χρόνια, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, της έλλειψης πόρων και της προβληματικής γραφειοκρατίας, η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να ολοκληρώσει μια σειρά έργων προηγούμενων χρόνων, να σχεδιάσει νέα, να βρει χρηματοδοτικά εργαλεία, να συνεργαστεί με όλες τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας, Υπουργεία) και να βοηθήσει όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς στο έργο τους.

    Η αλήθεια είναι ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Με εργατικότητα, όραμα, θέληση και συνεργασία ο Δήμος μας έκανε αλματώδη βήματα σε πολλούς τομείς. 

    Οι υποδομές βελτιώθηκαν, οι υπηρεσίες ανασυγκροτήθηκαν, η τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο, οι κοινωνικές υπηρεσίες επεκτάθηκαν και όλα αυτά μετρώνται σε απτά αποτελέσματα. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι άμεσα ξεκινάει η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο μας με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις και δράσεις.

    Θεωρώ υποχρέωσή μου τη συμμετοχή στο σχεδιασμό και στις αποφάσεις που αφορούν την πρόοδο και την ποιότητα ζωής της πόλης μας και του Δήμου μας γενικότερα.

    Προχωράμε μαζί με τον Λευτέρη Ραβιόλο!
    Με ιδιαίτερη εκτίμηση και έντονο αίσθημα ευθύνης,

    Μαρία Βερούχη Λεμονιά
    Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου