Ελευθέριος Ραβιόλος - Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 2019
  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΠΥΡΟΥ  ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ


    Αγαπητές συμπολίτισσες, 
    Αγαπητοί συμπολίτες,
    Νέες και νέοι της πόλης μας,
    Αποφάσισα να είμαι εκ νέου υποψήφιος σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Καρύστου (τοπικό συμβούλιο Πόλεως Καρύστου).
    Ο νέος νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενισχύει και εξελίσσει τις αρμοδιότητες των τοπικών κοινοτήτων και αυτό αποτελεί μία επιπλέον πρόκληση.
    Τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή, με πολλή δουλειά και οραματισμό πραγματοποίησε σημαντικό έργο και δρομολόγησε με μελέτες και σημαντικές συνέργειες πολλές παρεμβάσεις. 
    Ενδεικτικά αναφέρω την ανάπλαση της Ι. Κότσικα , την ανάπλαση της εισόδου πόλεως Καρύστου, αντιπλημμυρικά έργα, διαπλάτυνση οδικού άξονα Αλλαμανέικα- Καρύστου και γεφυριών, διανοίξεις επέκτασης Σχεδίου πόλεως Καρύστου και δεσμεύσεις χρηματοδότησης έργων για το επόμενο διάστημα προυπολογισμού άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις στο λιμάνι Καρύστου, βελτιώσεις παιδικών χαρών (έχει βρεθεί ήδη η χρηματοδότηση και για την ανάπλαση της παιδική χαράς του Αγίου Νικολάου μέσω του πράσινου ταμείου), διαχείριση κοιμητηρίων, σεβαστό κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, διαφήμιση της πόλης σε όλα τα επίπεδα, πολλά μικρά και μεγάλα έργα συν τις διάφορες δράσεις, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για το μέλλον αυτού του τόπου.
    Σε προσωπικό επίπεδο προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο καταθέτοντας προτάσεις και κάνοντας καίριες παρεμβάσεις, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μου, λειτουργώντας πάντα με διάλογο και επικοινωνία με τους δημότες. Οι δράσεις μου είχαν στόχο να δημιουργηθούν γέφυρες συνεργασίας με τα κέντρα αποφάσεων και χρηματοδοτήσεων υποστηρίζοντας τις προσπάθειες του κεντρικού Δημοτικού Συμβούλιου.
    Συνεχίζω να έχω όραμα και πολλούς στόχους: να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία πόλη, η οποία θα είναι παράδειγμα προς μίμηση σε πανελλαδικό επίπεδο, φιλική προς τους πολίτες της αλλά και τους επισκέπτες της. 
    Να φέρουμε την Κάρυστο στην ψηφιακή εποχή, ώστε να γίνει ευκολότερη η εξυπηρέτηση του πολίτη, η υποστήριξη των επιχειρήσεων και των επισκεπτών.
    Να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τα παιδιά μας και τους νέους της πόλης μας. 
    Να κάνουμε την Κάρυστο πόλο έλξης σε όλα τα επίπεδα εκμεταλλευόμενοι και την παραμικρή δυνατότητα και ευκαιρία. Τώρα είναι η ευκαιρία!
    Να σταματήσει εδώ η οικονομική μετανάστευση των νέων μας και των οικογενειαρχών της πόλης μας για την εξασφάλιση των προς ζην!
    Να ‘φρενάρουμε’ εδώ την κατρακύλα των προηγούμενων ετών της κρίσης, στο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων αυτού του τόπου, εκμεταλλευόμενοι με κοινή λογική την κάθε ευκαιρία ανάπτυξης η οποία μας παρουσιάζεται. 
    Όλα αυτά προχωρούν με σεβασμό στα παιδιά μας και στην επιμέρους ανάγκη του κάθε επαγγελματία, της κάθε νοικοκυράς, του κάθε συνταξιούχου , του κάθε επισκέπτη.
    Μέρα με τη μέρα διεκδικούμε, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και κερδίζουμε ακόμη περισσότερα για τον τόπο μας, για την ανάπτυξη και την ευημερία μας! 
    Σας θέλουμε όλους μαζί ώστε να διεκδικήσουμε με σοβαρότητα και κοινή λογική !
    Να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί!
     
     
    Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Μαρίας Βερούχη Λεμονιά 
    •  

       
      Αγαπητοί συμπολίτες, Αγαπητές συμπολίτισσες,
       
      Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή θα ήθελα να γνωστοποιήσω τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό του Λευτέρη Ραβιόλου, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου και να αναλύσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.
       
      Οι επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, πρέπει να είναι μια ακόμη ευκαιρία ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων, ανοιχτής δημοκρατικής συζήτησης και ώριμης σκέψης για τα ζητήματα του τόπου μας. 
       
      Είναι αλήθεια πως τα προβλήματα της περιοχής μας, σε συνδυασμό με τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, δημιουργούν έντονο προβληματισμό αλλά και διάθεση προσφοράς.
       
      Στηριζόμενη στις γνώσεις και στις εμπειρίες που αποκόμισα και που αποκομίζω μέρα με τη μέρα, ως Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο 2010-2014, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών-Βιοτεχνών τις τελευταίες τρεις θητείες, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου την τρέχουσα θητεία και ως Υπεύθυνη της Επιτροπής διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επέλεξα να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με τα κοινά και να συμμετάσχω στη στελέχωση του ανεξάρτητου και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού του ικανού και εργατικού Δημάρχου μας Λευτέρη Ραβιόλου.
       
      Τα τελευταία χρόνια, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, της έλλειψης πόρων και της προβληματικής γραφειοκρατίας, η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να ολοκληρώσει μια σειρά έργων προηγούμενων χρόνων, να σχεδιάσει νέα, να βρει χρηματοδοτικά εργαλεία, να συνεργαστεί με όλες τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας, Υπουργεία) και να βοηθήσει όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς στο έργο τους.
       
      Η αλήθεια είναι ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Με εργατικότητα, όραμα, θέληση και συνεργασία ο Δήμος μας έκανε αλματώδη βήματα σε πολλούς τομείς. 
       
      Οι υποδομές βελτιώθηκαν, οι υπηρεσίες ανασυγκροτήθηκαν, η τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο, οι κοινωνικές υπηρεσίες επεκτάθηκαν και όλα αυτά μετρώνται σε απτά αποτελέσματα. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι άμεσα ξεκινάει η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο μας με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις και δράσεις.
       
      Θεωρώ υποχρέωσή μου τη συμμετοχή στο σχεδιασμό και στις αποφάσεις που αφορούν την πρόοδο και την ποιότητα ζωής της πόλης μας και του Δήμου μας γενικότερα.
       
      Προχωράμε μαζί με τον Λευτέρη Ραβιόλο!

      Με ιδιαίτερη εκτίμηση και έντονο αίσθημα ευθύνης,
       
      Μαρία Βερούχη Λεμονιά
      Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου


      Γιώργος Οικονόμου



       
      Φίλες και φίλοι , 
      Έχοντας υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια , είμαι πλέον πεπεισμένος ότι για να υπάρξει πρόοδος και αποτέλεσμα χρειάζεται σχέδιο , σκληρή καθημερινή δουλειά , συνεργασία και ενότητα ! Έχοντας ως εγγύηση ότι όλα τα παραπάνω έγιναν πράξη την πενταετία που πέρασε, δηλώνω τη συμμετοχή μου στο πλευρό του δημάρχου μας, Λευτέρη Ραβιόλου, με την σιγουριά ότι την ερχόμενη τετραετία θα συνεχιστεί η ανοδική τροχιά που ήδη έχει μπει ο Δήμος μας ! Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Τοπική αυτοδιοίκηση μας χρειάζεται όλους ενωμένους και αφοσιωμένους σε έναν κοινό στόχο κι αυτός δεν είναι άλλος από το να πάμε τον Δήμο μας όσο πιο ψηλά μπορούμε ! Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα και στον δυναμισμό του δημάρχου μας άλλα και στην έννοια της συνεργασίας και της πολυσυλλεκτικότητας θα προχωρήσουμε μαζί , για το καλό του τόπου μας !
       


      Ο Αλέκος Αλούκος και πάλι με τον Λευτέρη Ραβιόλο




      Oταν το 2014 ο Λευτέρης Ραβιόλος μου έκανε την πρόταση να συμμετέχω στο Συνδυασμό του και να βοηθήσω με την εμπειρία μου, τον ρώτησα κάτι που για μένα είχε ιδιαίτερη σημασία (!) για την απόφασή μου. Του είπα : «Τι επιδιώκεις Λευτέρη ως Δήμαρχος; να έχεις τον τίτλο αυτό στο βιογραφικό σου, και να σε λένε Δήμαρχο; Η να αφήσεις το αποτύπωμά σου στο Δήμο με έργα και παρεμβάσεις, που θα μείνουν ανεξίτηλα και να σε θυμούνται οι δημότες ;» Μου απάντησε το δεύτερο. Αυτό με έκανε ιδιαίτερα αισιόδοξο, και αποφάσισα τη συμμετοχή μου στον αγώνα αυτό. Γιατί τα πολλά χρόνια που βρίσκομαι στην αυτοδιοίκηση, και ιδιαίτερα από τη θέση του Δημάρχου μιας μεγάλης πόλης ( του Δήμου Αλίμου Αττικής), μου έχουν δείξει ότι οι πολίτες, όχι μόνο αυτό ζητούν από ένα Δήμαρχο, αλλά έτσι κερδίζεται και η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των πολιτών, που τόσο την έχουμε ανάγκη ! Στα χρόνια πού πέρασαν η θέση αυτή του Λευτέρη αλλά και όλης της διοίκησης, είναι μια πραγματικότητα. Έγιναν και γίνονται έργα υποδομής (ύδρευση-αποχέτευση), μεγάλα έργα οδοποιίας σε όλη την επικράτεια του Δήμου, έργα για τη νέα γενιά στα Σχολεία, (πολύ σημαντικό το 2ο δημοτικό σχολείο Καρύστου ), και στις αθλητικές υποδομές και πάρα πολλά άλλα, κάνοντας τη ζωή των πολιτών κάθε μέρα και καλύτερη. Αποκτήθηκε σε μεγάλο βαθμό η σχέση εμπιστοσύνης και η αμοιβαία προσωπική σχέση με τους πολίτες, και ο Δήμος Καρύστου παίρνει σταδιακά και σταθερά τη θέση που του αξίζει !!! Συνεργάσθηκα μαζί του, αλλά και με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τις Υπηρεσίες του Δήμου, καταθέτοντας τη γνώση μου, την εμπειρία μου, τις προτάσεις μου, αλλά και εκπροσώπησα το Δήμο στις θεσμικές του υποχρεώσεις και συμμετοχές, και προώθησα με ‘πιεστικό’ πολλές φορές τρόπο, τα προβλήματα των υποδομών του Δήμου, ιδιαίτερα της Δημοτικής Ενότητας Στυρέων , που εκεί εκκρεμούν πολλές δεκαετίες. Πιστεύω ακράδαντα ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχισθεί, με Δήμαρχο το Λευτέρη Ραβιόλο, τον οποίο στηρίζω και θα σταθώ κοντά του και σ’αυτή την εκλογική αναμέτρηση . Για να συνεχιστεί αυτή η πορεία, και να συμβάλουμε όλοι μαζί, ώστε να ολοκληρώσουμε τα έργα που ξεκινήσαμε, και ασφαλώς να γίνουν όσα δεν έγιναν και έχουν ανάγκη οι πολίτες. Να προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το τόπο μας, για εμάς, για τα παιδιά μας και τις νέες γενιές που έρχονται.


      ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ - ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ



      Φίλες και φίλοι, Η εμπειρία μου πλέον στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και η κοινωνική μου διαδρομή, μου επιτρέπουν να διακρίνω τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται για τον τόπο και τους συμπολίτες μας, οι οποίες συμβαδίζουν με το πορεία και το όραμα του σημερινού δημάρχου, Λευτέρη Ραβιόλου ! Προσωπικά, έχω προσφέρει τη βοήθεια μου στους συντοπίτες μου όποτε και όπου χρειαζόταν , έχω αγαπήσει αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του όσο με έχουν αγαπήσει κι εκείνοι όλα αυτά τα χρόνια ! Προτάσσοντας την ενότητα και τη συνεργασία , προχωράμε μαζί με τον δήμαρχό μας Λευτέρη Ραβιόλο για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη προοπτική ζωής για όλους μας.

      Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 2019  Ακολουθήστε το Link