Ευάγγελος Σαλεμής Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
  •  

    Βιογραφικό Γεννήθηκα το 1973 στον Φάρο Αυλίδος όπου είναι και ο σημερινός τόπος διαμονής μου. Είμαι παντρεμένος με την Αικατερίνη Θεοδώρου και πατέρας δύο κοριτσιών .

    Αποφοίτησα από το γενικό λύκειο Σχηματαρίου και εισήχθη στο τμήμα φυτικής παραγωγής, της σχολής γεωτεχνικών επιστημών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    Ορκίστηκα πτυχιούχος γεωπόνος το 1998 ,με ειδίκευση στην φυτοπαθολογία και την δημιουργία ανθεκτικών σε ασθένειες διαγονιδιακών φυτών, σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο .

    Μετά την αποφοίτηση μου υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ,διάστημα 1999-2001.

    Την περίοδο 2001-2002 εργάσθηκα ως γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Ευβοίας .

    Από το 2003 ως σήμερα δραστηριοποιούμαι στον επιχειρηματικό τομέα, ιδρύοντας αρχικά μαζί με τον αδερφό μου Βασίλειο Σαλεμή, επίσης γεωπόνο, επιχείρηση παροχής γεωργικών εφοδίων ,γεωπονικών συμβουλών και σύνταξης τεχνοοικονομικών μελετών για προγράμματα επιδοτήσεων επιχειρήσεων .

    Το 2011 γίνομαι μέτοχος σε εκμετάλλευση ελαιοτριβείου και το 2013 ιδρυτικό μέλος ,μέτοχος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Βιοενέργεια Αυλίδος ΑΕ με αντικείμενο την παραγωγή στερεών βιοκαυσίμων και ακατέργαστου πυρηνελαίου ,διατηρώντας παράλληλα έως σήμερα και τις προηγούμενες δραστηριότητες .

    Είμαι υποψήφιος γιατί… Η Εύβοια και η Στερεά Ελλάδα αποτελεί τον τόπο μας .Σε αυτόν τον τόπο έχουμε επιλέξει να ζήσουμε, να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε τις οικογένειες μας.

    Είναι εξαιρετικά σημαντικό για ανθρώπους πού εργάζονται από νεαρές ηλικίες όπως εγώ , να θέλουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους να την μοιραστούν με τους συμπολίτες τους , χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με φρέσκες ιδέες να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την τεράστια δυναμική του τόπου μας .

    Με απλά βήματα αλλά και απλές σκέψεις μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά ακόμη περισσότερο τη ζωή των νέων γενεών .

    Επειδή σε αυτό το μέλλον θέλω να συμμετέχω ενεργά, <κατεβαίνω > ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για πρώτη φορά στο Ν.Ευβοίας, αποδεχόμενος την πρόταση του υποψήφιου περιφερειάρχη για την Στερεά Ελλάδα Φάνη Σπανού , ενός νέου ανθρώπου με όρεξη , που ξέρει πως να ιεραρχεί τους στόχους και πως να δημιουργεί την ομάδα που θα επιτύχει το αποτέλεσμα.