Σίμος Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει
  •  

     

    «Η ψήφος στις επικείμενες εκλογές πρέπει να είναι ψήφος αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα ψήφος στήριξης στη ΝΔ. Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει». Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ιστιαία, υπογραμμίζοντας, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που έχει συγκροτημένο σχέδιο. 

     


    Ο βουλευτής ανέφερε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά σημαντική και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, όπως τη χαρακτήρισε, ενώ για τις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές, ανέφερε ένα πολύ σημαντικό μέρος της εξουσίας βρίσκεται στην Περιφέρεια, όπου ήδη έχει ξεκινήσει μία καλή δουλειά από τον Κώστα Μπακογιάννη, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί με τον Φάνη Σπανό, ο συνδυασμός του οποίου εκφράζει ένα ευρύτερο φάσμα πολιτών. 

     

     
    Ερωτηθείς για τις δημοτικές εκλογές επανέλαβε, ότι ακολουθεί τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν χρίσματα και όπου υπάρχουν υποψήφιοι από το χώρο της ΝΔ που συμμετέχουν σε συνδυασμούς τους αγκαλιάζουν όλους, έχοντας ως κριτήριο την απόλυτη στήριξη της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού. 

    Όσον αφορά στις υποψηφιότητες στο Δήμο Χαλκιδέων -μεταξύ άλλων- τόνισε: 

    «Ειδικά στη Χαλκίδα, όπου υπάρχει τριχοτόμηση στη μεγαλύτερη μάζα του εκλογικού σώματος, υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να συνεργαστούν. Χρειάζονται ευρύτερες συνεργασίες και θα πρέπει όποιος και να εκλεγεί να συνεργαστεί και με αντίπαλους συνδυασμούς για να παίρνει αποφάσεις. Για να υπάρχει πλειοψηφία απαιτούνται συναινέσεις». 

    Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ούτε στο παρελθόν αλλά ούτε και τώρα επιχειρεί να αναμειχθεί στις δημοτικές εκλογές και ποτέ δεν προσπάθησε να επηρεάσει οποιονδήποτε ή να τον κατευθύνει υπέρ του ενός ή του άλλου συνδυασμού, υπογραμμίζοντας, ότι σέβεται τη γνώμη των συμπολιτών του και εκφράζοντας την ευχή να πρυτανεύσει η νηφαλιότητα και η αγάπη για τον τόπο. 

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ΝΔ που είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση φόρων και η αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες σε όλη τη χώρα. 

    Χαρακτήρισε άκρως ανησυχητικά και ανήκουστα τα τελευταία κρούσματα των επιθέσεων σε συγκεντρώσεις της ΝΔ όπου μάλιστα παρευρίσκονταν δύο πρώην πρωθυπουργοί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής αλλά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λέγοντας, ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να τρομοκρατήσουν τους αντιπάλους τους και να περιορίσουν έκταση της ήττας τους. 

    Συγκεκριμένα ανέφερε: «είναι ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, τους θέτουμε προ των ευθυνών τους, αλλά δεν θα δεχτούμε άλλα τέτοια επεισόδια. Έχουμε απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει επανειλημμένα πει ότι δεν μας νοιάζει τι έχουν ψηφίσει οι πολίτες στο παρελθόν, σημασία έχει να μοιραστούμε το κοινό όραμα για μία καλύτερη Ελλάδα. 

    Μπορούμε καλύτερα μαζί να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο που θα βρίσκουν τα παιδιά μας δουλειά και ο επαγγελματίας θα βλέπει τους κόπους της εργασίας του να τον ανταμείβουν και να μην νιώθει ότι το 80% πηγαίνει στο κράτος για να μοιράζεται μετά σε ψιλοεπιδόματα. 

    ‘Ενας στους τρεις εργαζόμενους σήμερα στην Ελλάδα αμείβεται κάτω από τα 500 ευρώ και η υπερφορολόγηση έχει στραγγαλίσει την οικονομία».