Σίμος Κεδίκογλου: Την πρώτη ψήφο απόλυτης αποστροφής του ελληνικού λαού προς το ΣΥΡΙΖΑ , τον κ. Τσίπρα
  • Ως την πρώτη ψήφο απόλυτης αποστροφής του ελληνικού λαού προς το ΣΥΡΙΖΑ , τον κ. Τσίπρα και όσους κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 4,5 χρόνια χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου το εκλογικό αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας, ότι τα υψηλά ποσοστά της ΝΔ σημειώνουν την πρώτη ήττα του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» επεσήμανε, ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι εφικτή, αναγκαία και απαραίτητη, χωρίς

     αυτό να σημαίνει ότι δεν επιθυμούν την ευρύτερη δυνατή στήριξη, προκειμένου να πετύχουν τις μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να φέρουν στην οικονομία και στην κοινωνία. 

     
    Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πιο σημαντικό, ήδη, έχει τεθεί ως πρωταρχικός στόχος και είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου για να μη βυθιστεί η Ελλάδα στη δίνη της απλής αναλογικής, που αποτελεί ένα πρόβλημα που θα προκύψει και στον τρόπο διοίκησης των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς η απλή αναλογική έχει ως αποτέλεσμα των κατακερματισμό των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. 
     
    «Αυτό- τόνισε- δεν πρέπει να συμβεί στη Βουλή, δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό ν’ αλλάξει ο εκλογικός νόμος και θα χαρούμε, αν υπάρξει δέσμευση από το ΚΙΝΑΛ ότι συμφωνεί με την αλλαγή του εκλογικού νόμου».