Στην Εύβοια χάσαμε πολλά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Δεν πρόκειται να χάσουμε περισσότερα
  •  
    Η υπερβολική δραματοποίηση σε ό, τι αφορά τις εξελίξεις με την Τουρκία δεν βοηθάει την Ελλάδα. Θα πρέπει να επιμείνουμε στην τήρηση του Διεθνούς Δικαίου». 

    Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να μη μείνει στα λόγια από τη στιγμή που θίγεται, γιατί προσδοκά να αποκτήσει μία μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία, αξιοποιώντας τα κοιτάσματα της Κύπρου. 

    Τόνισε, ωστόσο, ότι τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να προσφέρονται για προεκλογική αντιπαράθεση.


    Απαντώντας στη συνέχεια στο ερώτημα, τι σημαίνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τις εθνικές εκλογές ο Σίμος Κεδίκογλου εκτίμησε, ότι η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη, διευκρινίζοντας, επίσης, ότι στις εθνικές εκλογές η κάλπη είναι άδεια. 
     
    Συγκεκριμένα, δήλωσε: «οι εθνικές εκλογές δεν είναι δεύτερο ημίχρονο, είναι ένας άλλος αγώνας, ο μεγάλος αγώνας για να ολοκληρωθεί η πολιτική αλλαγή» και συνέχισε: «Αυτά τα 4,5 χρόνια όλοι οι Έλληνες έχασαν, η παραγωγική Ελλάδα ασφυκτιά από την άγρια φορεπιδρομή. 
     
    Η Εύβοια, επίσης, έχασε πάρα πολλά, γιατί είχαμε- μόλις -καταφέρει το 2012 να πετύχουμε την ένταξή της στην Ευρώπη σε ότι αφορά τα οδικά έργα, αφού η κυβέρνηση Σημίτη δεν είχε εντάξει ούτε ένα χλμ δρόμου στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. 
     
    Το 2014 ολοκληρώσαμε το πρώτο μεγάλο έργο μετά από τριάντα χρόνια, την παράκαμψη Χαλκίδας, προϋπολογισμού 186 εκ ευρώ, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, οπότε ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ , το Φεβρουάριο του 2015 και απένταξε αυτό το έργο. Στην Εύβοια χάσαμε πολλά, δεν πρόκειται να χάσουμε περισσότερα».
     
    Ο Σίμος Κεδίκογλου έστειλε, τέλος , το μήνυμα ότι η ΝΔ ζητάει ισχυρή εντολή για να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση. «Τα προβλήματα-είπε- είναι πολλά και συσσωρεύτηκαν ακόμα περισσότερα. 
     
    Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι σταθερή, να έχει πρόγραμμα και σχέδιο. Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι μονόδρομος για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα»