Σίμος Κεδίκογλου: «Η ώρα της Εύβοιας!»
  •  

    Ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και για την Εύβοια ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου στην ομιλία του κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι είναι χρέος του απέναντι στους Ευβοιώτες, που τον τίμησαν, για πολλοστή φορά με την πρώτη θέση, να ικανοποιήσει το κύριο αίτημα που του ζητούν.

    Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι για να μπορέσει να αναπτυχθεί ισότιμα η Εύβοια χρειάζεται ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, όπως η υπόλοιπη Ελλάδα, υπενθυμίζοντας την τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος της από την κυβέρνηση Σημίτη, καθώς είχε εξαιρεθεί από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, κάτι

     

    που είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση των οδικών έργων με κοινοτικά κονδύλια. 


     
    Πρόσθεσε, επίσης, ότι μπόρεσαν με την κυβέρνηση Σαμαρά να πετύχουν την άρση αυτής της αδικίας, το 2013 με την ένταξη, επιτέλους, της Εύβοιας στον οδικό χάρτη της Ευρώπης! 
     

    «Αυτό το γεγονός-όπως είπε- είχε ως αποτέλεσμα να είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί το Φεβρουάριο του 2015 το πρώτο μεγάλο έργο στην Εύβοια, η Παράκαμψη της Χαλκίδας, όμως ενέσκηψε η κυβέρνηση Τσίπρα και το απένταξε από το ΕΣΠΑ, που ήταν και η δεύτερη μεγάλη αδικία για την Εύβοια». 

    Ο Σίμος Κεδίκογλου συνέχισε λέγοντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, γιατί είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που διέσχισε οδικώς από άκρη σε άκρη την Εύβοια και διαπίστωσε τις ευκαιρίες ανάπτυξης που χάνονται. 

    Χρειαζόμαστε τον κεντρικό οδικό άξονα της Εύβοιας για ισότιμη ανάπτυξη. Χρειάζεται ο δρόμος Χαλκίδα - Κύμη για να αξιοποιηθεί, επιτέλους, το λιμάνι της Κύμης, προς όφελος και των νησιών του βορείου Αιγαίου. 

    Στην Εύβοια λένε «φτιάξτε μας το δρόμο και θα βρούμε το δρόμο μας». Τώρα που ανοίγει ο δρόμος για την Ελλάδα του μέλλοντος, να ανοίξει και ο δρόμος για την ανάπτυξη της Εύβοιας. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!». 

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μεγάλη πολιτική αλλαγή που ψήφισαν συντριπτικά οι Έλληνες, χαρίζοντας την αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία άρχισε ήδη να συντελείται. 

    Πιο αναλυτικά στην ομιλία του τόνισε τα εξής: 

    «Το στίγμα το δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το επιβεβαίωσε σαφέστατα στην ομιλία του. Περιγράφοντας την πολιτική της κυβέρνησης του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «πολιτική του μέτρου, της λογικής και του αποτελέσματος». 

    Δεσμεύτηκε για «μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων χωρίς παρωπίδες» και τόνισε, ότι «η Ελλάδα θα πάει μπροστά με ενότητα, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά». Ποιος καλόπιστος μπορεί να διαφωνήσει; 

    Παράλληλα ο πρωθυπουργός έδωσε συνοπτικά, αλλά και περιεκτικά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του στους βασικούς τομείς άσκησης πολιτικής. 

    Στην Υγεία προτεραιότητα έχει η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των δημοσίων δομών, πρώτα και κύρια με την άμεση ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

    Στην Παιδεία προέχει να λειτουργήσει και πάλι ως κοινωνικός ανελκυστήρας, επιτρέποντας σε κάθε Ελληνόπουλο να φθάσει εκεί που μπορεί και θέλει, αρκεί να προσπαθήσει και να αφοσιωθεί. Τα πρότυπα σχολεία σε όλη τη χώρα είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθούν μία καθοριστική δομική αλλαγή. 

    Για την κατάργηση του ασύλου δεν χρειάζεται να πω κουβέντα, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων επικροτεί. 

    Η αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας, όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πολίτη είναι ύψιστης σημασίας. Χωρίς αίσθημα ασφάλειας ο πολίτης δεν μπορεί να ασκήσει ολοκληρωμένα κανένα άλλο δικαίωμα του. Η ασφάλεια είναι το θεμέλιο για όλες τις ελευθερίες. 

    Για να πετύχουμε, βέβαια, όλα αυτά στην Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια και στους άλλους τομείς του κυβερνητικού έργου, ατμομηχανή είναι η Οικονομία. Η ελληνική οικονομία μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί ραγδαία και εκεί είναι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μεγάλη διαφορά από τον προκάτοχο του. 

    Γνωρίζοντας καλά τα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός ακολούθησε μία συνταγή που είναι απλή, αλλά και η μόνη λογική: μειώνουμε τους φόρους και πατάσσουμε τη γραφειοκρατία για να αυξηθεί η παραγωγή και να προσελκυσθούν επενδύσεις, να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 

    Η μεγάλη έκπληξη όμως που επεφύλαξε σε όλους μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ότι αποδείχθηκε ο πρώτος πρωθυπουργός που πράττει μετεκλογικά περισσότερα από όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Φοροελαφρύνσεις έρχονται νωρίτερα και ευρύτερα, ενισχύοντας το ευεργετικό σοκ στην ελληνική οικονομία. Πόση διαφορά από τον προκάτοχο του... 

    Βέβαια, η μεγαλύτερη διαφορά του πρώην και του νυν πρωθυπουργού καταδείχθηκε στη χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ενωτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη χτύπησε ακόμα πιο άσχημα ο οξύς διχαστικός λόγος του κ Τσίπρα. Προφανώς δεν κατάλαβε ακόμα το μήνυμα της κάλπης. 

    Εδώ βέβαια δεν κατάλαβε τι έγινε με τη ΔΕΗ. Γιατί όταν λέει ότι το Κρατικό μονοπώλιο στην Ενέργεια έφθασε στο χείλος της καταστροφής λόγω της.. υπο-απόδοσης των υδροηλεκτρικών μονάδων, τι να πει κανείς; Όταν ακούς ότι για τη χρεοκοπία της ΔΕΗ φταίει η... ανομβρία τι να πεις; Δεν χρειάζεται να τον κρίνουμε άλλο. Τον έκρινε ο λαός. 

    Εμείς προχωράμε στο πνεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενώσουμε τους πολίτες για την Ελλάδα των ίσων ευκαιριών.»