Σίμος Κεδίκογλου: «Αν θέλουμε να μιλάμε για προοπτική και μέλλον θα πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη»
  •  
    Η ανάλυση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα είναι αυτό που περιμένουμε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και το οποίο αφορά όχι μόνο το ξεμπλοκάρισμα και την έναρξη των μεγάλων επενδύσεων, όπως στο Ελληνικό και στις Σκουριές, αλλά και την ελάφρυνση των μεσαίων και χαμηλότερων στρωμάτων, όπως γίνεται με τη ρύθμιση των 120 δόσεων και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

     
    Αυτό τόνισε-μεταξύ άλλων- ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και
     
    στους δημοσιογράφους Σωτήρη Μπολάκη και Ηρώ Ράντου και απαντώντας στο ερώτημα, αν θα περιμένουμε ένα νέο πρόγραμμα από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

     
    Όπως είπε: «έχει αρχίσει η υλοποίηση των εξαγγελιών και υπάρχει μία συνέχεια στα όσα έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση στη ΔΕΘ σε σχέση με αυτά που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. 
     

    Ο πρωθυπουργός ξεδιπλώνει το πρόγραμμά του. Αυτό που περιμένουμε είναι ανάπτυξη, ανακούφιση και ενίσχυση των χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων. Αν θέλουμε να μιλάμε για προοπτική και μέλλον θα πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη, θα πρέπει ο καθένας να νιώθει πως μπορεί το αύριο να είναι καλύτερο». 

    Αναφερόμενος στη συνέχεια- μεταξύ άλλων- στο ζήτημα της κατάργησης του βάσιμου λόγου απόλυσης και σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως τον εκπλήσσει το πώς ένα κόμμα που κόπτεται περί ατομικών δικαιωμάτων επιμένει σε μία τέτοια θέση διερωτώμενος παράλληλα εάν νιώθουν περήφανοι για τις απολύσεις «φακέλωμα» των εργαζομένων. 
     
    Για το θέμα της ΔΕΗ, τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στο ερώτημα, γιατί- παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις της Οικονομικής Διευθύντριας της ΔΕΗ για τον κίνδυνο κατάρρευσής της Επιχείρησης, που θα ήταν ένα ψ ανεπανόρθωτο πλήγμα – ο τότε υπουργός και η διοίκηση της επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα.