Ανοιχτή επιστολή της Επιτροπής Φορέων Αντιπεριφέρειας Ευβοίας προς τον Δήμαρχο Καρύστου Ε. Ραβιόλο
  •  

    Ανοιχτή επιστολή προς τον κ.Δήμαρχο Καρύστου Ελευθέριο Ραβιόλο της Επιτροπής Φορέων Αντιπεριφέρειας Ευβοίας

    Την Τετάρτη 4/9/2019 η Επιτροπή συνεδρίασε στο παράρτημα Επιμελητηρίου Ευβοίας στην Κάρυστο και προχώρησε στην σύνταξη της πάρα κάτω επιστολής.

     
    Κύριε Δήμαρχε,
     
    Ευχόμαστε σε σας και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο πάντα επιτυχίες για τον Δήμο μας. 

     
    Ο αγώνας ο οποίος ξεκίνησε με την πρωτοβουλία των Φορέων και με την συμπαράσταση Περιφερειακών Συμβούλων και Επιμελητηρίου με σκοπό την σύνδεση της Καρύστου από Ραφήνα για τις Κυκλάδες, συνεχίζεται. 
     

    Ο στόχος μας είναι η Κάρυστος να γίνει συγκοινωνιακός κόμβος. Με αυτόν τον τρόπο, η Στερεά και η υπόλοιπη Εύβοια θα βρουν έξοδο προς τα νησιά, και μέσω ανταποκρίσεων από άλλα λιμάνια, θα μπορούν οι ταξιδιώτες να φθάνουν μέχρι την Κρήτη, αυθημερόν. 

    Με βάση τα πάρα πάνω, συμφωνούμε να συμμετάσχουμε στην επιδοτούμενη γραμμή του κ.Ηλιόπουλου από την Άνδρο επεκτεινόμενη μέχρι την Κάρυστο, η οποία συζητήθηκε κατά την δεύτερη συνάντηση μας στο γραφείο του Εφοπλιστή. 

    Η Επιτροπή μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει πέντε επιτυχημένες συναντήσεις , τρεις εκ των οποίων έγιναν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

    Η πρώτη έλαβε χώρα τον Μάρτιο αφού είχε λάβει αρ.πρωτ. στον Δήμο Καρύστου 3062 στις 19/3/2019 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και κατά την οποία ήσασταν παρόν. 

    Η δεύτερη έγινε στο Υπουργείο Τουρισμού με αρ.πρωτ. στον Δήμο Καρύστου 4389 στις 17/4/2019 . Συζητήθηκαν θέματα τουριστικών επενδύσεων και την δυνατότητα νέων ξενοδοχειακών μονάδων. 

    Την ίδια μέρα έλαβε χώρα και η τρίτη συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όπου οι προτάσεις μας έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό. 

    Στην διάρκεια της ίδιας μέρας, παρευρεθήκαμε σε 3 Ακτοπλοικές εταιρίες ολοκληρώνοντας το αίτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για προσέγγιση των υπαρχόντων εταιριών της Ραφήνας. Οι εταιρίες τις οποίες επισκεφθήκαμε ήταν . 

    Η εταιρία των Αδελφών Στεφάνου, του κυρίου Παναγιωτάκη και φυσικά του κ.Ηλιόπουλου. 

    Αν και δεν παρευρεθήκαμε στην συνάντηση της Δευτέρας 2 /9/2019, στηρίζουμε την προσπάθεια και συμφωνούμε ως προς τα συνολικά αποτελέσματα. 

    Σε σας κύριε Δήμαρχε εναποθέτουμε τις ελπίδες μας ότι μαζί με την Νέα ισχυρή Δημοτική Αρχή θα κάνετε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να γίνει πραγματικότητα η πολυπόθητη σύνδεση του τόπου μας με τις Κυκλάδες που τόσα χρόνια κρατά την Κάρυστο απομονωμένη από τα υπόλοιπα γειτονικά και άλλα νησιά. 

    Τέλος , επισυνάπτουμε και επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

    Μετά τιμής 
    Κώστας Βερούχης 
    Εκ μέρους των Φορέων.