Ενημέρωση : Άννα Καρύκα Περιφερειακή σύμβουλος Στ. Ελλάδας με την «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση»
  •  Ενημέρωση

    σχετικά με την προσπάθεια ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καρύστου- Κυκλάδων

    Κάρυστος, 7/9/2019

    Διαπιστώνω με χαρά ότι, μετά την τελευταία ενημέρωση για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρύστου με τις Κυκλάδες, επιτεύχθηκε σύμπνοια μεταξύ των αρμοδίων φορέων. Θεωρώ ότι αυτό είναι αποτέλεσμα

    αφενός της πολύμηνης προσπάθειας που έφτασε η στιγμή να καρποφορήσει και στην οποία έχουν συμμετάσχει οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και μη, και

    αφετέρου, αποτέλεσμα και της τελευταίας συνάντησης, όπου τέθηκε πιο σαφής ο στόχος στον οποίο οφείλουμε να επικεντρωθούμε και αυτός είναι η σύνδεση της Καρύστου με κάποια από τα νησιά των Κυκλάδων.

                Θα ήθελα λοιπόν να ενημερώσω ότι, όπως μου ζητήθηκε και προκειμένου να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος, επικοινώνησα τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, κ. Κυριαζόπουλο, και με τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, κα Καλογήρου, ώστε να προωθηθεί το αίτημά μας, το οποίο, όπως με ενημέρωσαν, θα διερευνηθεί μεταξύ των αρμοδίων του Υπουργείου Ναυτιλίας. Το ανωτέρω αίτημα κοινοποίησα και στον αρμόδιο Υπουργό. Κατόπιν αυτών, θα βρίσκομαι σε συνεχή ενημέρωση και διάλογο με τους αρμοδίους εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

    Είναι σαφής η διάθεση συνεργασίας και ικανοποίησης του αιτήματός μας και για την επίτευξη του, πιστεύω ότι παίζει καθοριστικό ρόλο η συντονισμένη δράση των τοπικών φορέων, στην οποία προσβλέπω.

    Παραμένω στη διάθεση όλων των συμπολιτών μας ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια η πόλη μας να συμπεριληφθεί στον ακτοπλοϊκό χάρτη, όπως της αξίζει.

    Με εκτίμηση,

    Άννα Καρύκα

    Περιφερειακή σύμβουλος Στ. Ελλάδας

    με την «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση»