Σίμος Κεδίκογλου: «Σαφές το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού ότι δεν θα ανεχθούμε παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»
  •  

    Το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος7» επεσήμανε ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία ήταν δεδομένο, ότι τα φώτα της δημοσιότητας δεν θα στρέφονταν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, κάτι που φάνηκε από τον αριθμό των ερωτήσεων που απηύθυναν στον κ. Τραμπ κατά την άτυπη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και οι οποίες αφορούσαν το Ιράν και την παραπομπή του. 

     
    Όπως ανέφερε, για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να μη γίνει παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου, άλλωστε, από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα θέματα κυριαρχούν στη διεθνή επικαιρότητα οι δημοσιογράφοι ήταν αυτονόητο ότι θα έκαναν και τις αντίστοιχες ερωτήσεις. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι παρεμβάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και για την αμυντική συνεργασία και για το θέμα Τουρκίας – Λιβύης ήταν καθοριστικές. 
     
    Τέλος, διερωτήθηκε, αν υπάρχει κανείς που να έχει αντίρρηση στο σαφέστατο δημόσιο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Τραμπ , ότι δεν θα ανεχθούμε παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, καθώς και στο ότι είναι πρωταρχικής σημασίας να αποκτήσει η Ελλάδα μαχητικά πέμπτης γενιάς, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή πρακτική. 
     
    « Σε αυτό το μήνυμα- είπε- θα έπρεπε να υπάρχει συμπαράταξη όλων των πολιτικών δυνάμεων».