ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ «ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΥ ΓΗ»Απαράδεκτη η στάση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νότιας Εύβοιας
  •                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ «ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΥ ΓΗ»

    Απαράδεκτη η στάση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νότιας Εύβοιας που παρακωλύει το δικαστικό αγώνα των ιδιοκτητών με δικονομικά τεχνάσματα με σκοπό να προλάβουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

    Αναβλήθηκε σήμερα, 1/12/2010 η εξ’ αναβολής εκδίκαση της αναγνωριστικής αγωγής από το Ειρηνοδικείο Καρύστου του Απόστολου Τσίπα μετά από παρέμβαση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής η οποία μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, κ. Ποθητάκη τοποθετήθηκε υπέρ του Δημοσίου με στόχο να εμποδίσουν την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος στη Νότιο Εύβοια.

    Σκοπός της είναι να δημιουργήσει τετελεσμένα με τη μέθοδο της φυγοδικίας και να οδηγήσει το ιδιοκτησιακό θέμα της Νότιας Εύβοιας μέσω νομοθετικών τερατουργημάτων τύπου “fast track” σε αδιέξοδο προς ίδιον όφελος. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εταιρεία αυτή με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει δε μπορεί να υλοποιήσει έργα στην περιοχή όταν στρέφεται κατά των νομίμων ιδιοκτητών της γης στην προσπάθεια τους να αναγνωρίσουν περιουσία που έχει φτάσει στα χέρια τους με νόμιμους τίτλους που ξεκινούν προ το 1870.
    Οι προθέσεις της εν λόγω εταιρείας ήταν βεβαίως από πολύ καιρό γνωστές σε εμάς καθώς η εχθρική της στάση είχε φανεί από την αρχή της υλοποίησης των αιολικών της πάρκων στην περιοχή, σήμερα όμως επιβεβαιώθηκαν περίτρανα.

    Το αίτημα μας είναι να εξεταστούν οι αναγνωριστικές αγωγές των κατοίκων της περιοχής το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να αποδοθεί δικαιοσύνη προς όλες τις πλευρές.
    Η φυγοδικία δεν εξυπηρετεί τελικά κανέναν, ούτε τους ιδιοκτήτες της γης που μένουν εγκλωβισμένοι σε ένα αβέβαιο καθεστώς, αλλά ούτε και τις εταιρείες ανάπτυξης αιολικών πάρκων.
    Όσο δεν ξεκαθαρίζεται το τοπίο, δε πρόκειται να επιτραπεί η πραγματοποίηση κανενός έργου στις ιδιοκτησίες μας, χωρίς τη συγκατάθεση μας.
    Οι επίδοξοι επενδυτές - παραγωγοί που δεν αναγνωρίζουν τα νόμιμα δικαιώματα μας, δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα άνομα σχέδια τους.

    Για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ «ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΥ ΓΗ»

    Κώστας Καλλιανιώτης

    Πρόεδρος