Πρόταση του Γ.Σαραβάνου:Αν δεν αποτινάξουμε την επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου της Κας Μπιρμπίλη και δεν ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό της περιοχής μας...
  • Φίλε Κώστα,
    Η χθεσινή εξέλιξη της αναβολής της εκδίκασης αναγνωριστικής αγωγής του Κου Τσίπα στο Ειρηνοδικείο Καρύστου ήταν μάλλον αναμενόμενη .
    Όπως καλά γνωρίζεις οποιαδήποτε έκταση χαρακτηρίζεται ως δασική θεωρείται κατά τεκμήριο δημόσια. Με το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ Άρθρο 12 παρ. 11 οποιαδήποτε πράξη χαρακτηρισμού είναι δασική δεσμεύει όλες τις υπηρεσίες της διοίκησης να προωθήσουν φάκελο έγκρισης επένδυσης σε τέτοιες εκτάσεις.
    Προφανώς η συγκεκριμένη εταιρεία έχει εξασφαλίσει παρόμοια πράξη χαρακτηρισμού και συνεπώς θα φυγοδικεί ώσπου να εγκατασταθεί το Αιολικό της πάρκο ενώ ο Κος Τσίπας όπως και κάθε ιδιοκτήτης ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα σύρεται στα δικαστήρια, πρώτα για να αναγνωρίσει την ιδιοκτησία του και έπειτα για να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν από την εταιρεία.

    Το αίτημα σου λοιπόν να εξεταστούν οι αναγνωριστικές αγωγές των κατοίκων της περιοχής προς ποιόν απευθύνεται ;
    Προς το δικαστήριο ; Η΄ Προς την εταιρεία;

    Η χθεσινή περίπτωση αποδεικνύει περίτρανα ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό αλλά κυρίως πολιτικό.

    Αν δεν αποτινάξουμε την επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου της Κας Μπιρμπίλη και δεν ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό της περιοχής μας θα συρόμαστε για πολλά χρόνια στα δικαστήρια ενώ κάποιοι θα έχουν τοποθετήσει ήδη τα πάρκα τους και θα εισπράττουν.

    Εκτός λοιπόν από το δικαστικό αγώνα για την αναγνώριση των τίτλων ιδιοκτησίας θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις για την πολιτική επίλυση του θέματος.
    Για αυτό απαιτείται ενότητα και συνεργασία.
    Οι δυο σύλλογοι πρέπει να ενωθούν και να διεκδικήσουν από κοινού.

    Εσύ επέλεξες τη διάσπαση και ως σύλλογος δεν εμφανίστηκες ούτε στη συζήτηση του νομοσχεδίου Παμπούκη για το FAST TRACK το οποίο χαρακτηρίζεις τερατούργημα .

    Εμείς ως σύλλογος ιδιοκτητών Γης Νοτίου Καρυστίας πετύχαμε έστω την τελευταία στιγμή την τροποποίηση του άρθρου 10 παρ. 4 με την προσθήκη : « Σε περίπτωση αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ενώπιων των αρμόδιων επιτροπών η διάταξη περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης δεν εφαρμόζεται».

    Επιπλέον την προηγούμενη Κυριακή 28 Νοεμβρίου σε συζήτηση με το νομικό σύμβουλο του συλλόγου μας Κο Γεώργιο Παπαγεωργίου αποφασίσαμε την κατάρτιση τριών τροπολογιών σε τρία διαφορετικά Υπουργεία καθώς έχουμε εξασφαλίσει τη στήριξη των βουλευτών του νομού και τη συμπαράσταση του Νέου Δημάρχου όπως και των προηγούμενων.

    Η ιστορία απέδειξε ότι όταν επικρατήσει διάσπαση τα συμφέροντα κερδίζουν.

    Είναι λοιπόν ώρα για ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ, ΚΟΙΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ , ΚΟΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΝΟΣ