ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ από αιωρούμενες φημολογίες των τελευταίων μηνών περί κατάργησης της Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ...

  • ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
    ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

    Προς:
    Τους κ.κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας
    Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης
    Πρόεδρο της Βουλής
    Προέδρους των Κομμάτων
    Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Οικονομικών
    Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά
    Γ. Γρ. Υπουργείου Οικονομικών Βουλευτές Ν. Ευβοίας
    Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδος
    Νομάρχη Ευβοίας
    Επιμελητήριο Ευβοίας
    Αθηναϊκό και Ευβοϊκό Τύπο

    Μετά από αιωρούμενες φημολογίες των τελευταίων μηνών περί κατάργησης της Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ,αυτή επιβεβαιώνεται με την δημοσίευση στης 5/12/2010 στο Βήμα της Κυριακής.

    Μια τέτοια εξέλιξη που προωθείται, θα έχει βλαπτικότατες συνέπειες για τους κατοίκους, τους εργαζομένους, τους επαγγελματίες και εμπόρους της περιοχής του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καρύστου.

    Όσοι εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν από 125 έως 200 χλμ. στην κοντινότερη Δ.Ο.Υ. (ΧΑΛΚΙΔΟΣ ή ΚΥΜΗΣ) που σημαίνει μεγάλο οικονομικό κόστος, χάσιμο ωρών εργασίας και ταλαιπωρίας γιατί εκτός των άλλων το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου, που συνδέει τα χωρία του ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ - ΚΑΡΥΣΤΟΥ – ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ – ΣΤΥΡΩΝ βρίσκεται σε κακή κατάσταση, η δε συγκοινωνία του ΚΤΕΛ είναι εντελώς ανεπαρκής.

    Με αυτές τις συνθήκες η μετάβαση στην Χαλκίδα ή στην Κύμη και η επιστροφή σημαίνει σπατάλη χρόνου, από μία έως τρεις ολόκληρες ημέρες.

    Μια τέτοια επιλογή δεν θα αποφέρει έσοδα στο δημόσιο, αντίθετα θα δημιουργήσει έξοδα από την υποχρεωτική μετακίνηση των υπαλλήλων από την Χαλκίδα ή την Κύμη προς την Κάρυστο, για απαραίτητες εργασίες (αυτοψίες, ελέγχους κλπ), βάζει δε σε δοκιμασία χιλιάδες ανθρώπους, επιβαρύνοντας τους ψυχολογικά και οικονομικά και προκαλώντας συρρίκνωση των οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

    Εκφράζοντας τα συναισθήματα των 36.000 κατοίκων της νότιας Καρυστίας είμαστε αγανακτισμένοι για την περιφρονητική και απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτείας.

    Η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ σε συνδυασμό με την φημολογούμενη υποβάθμιση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρύστου-Κ.Υ. Καρύστου, την έλλειψη επαρκών σχολικών κτιρίων, το κλείσιμο των λατομικών μονάδων και την αμφισβήτηση νομίμων δικαιωμάτων ιδιοκτησίας γης εκατοντάδων συμπολιτών μας, αποτελούν σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

    Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η περιοχή μας υποβαθμίζεται συνεχώς και οδηγείται σε μαρασμό.

    Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε μια τέτοια εξέλιξη αδιαμαρτύρητα.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ η πολιτεία να μην προβεί σε κατάργηση της Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ και να σκύψει συνολικότερα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον Νέο Καλλικρατικό Δήμο Kαρύστου.

    Κάρυστος 09/12/2010
    Συνημμένα: υπόμνημα φορέων για τις δραστηριότητες της υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ.

    ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ

    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΡΑΙΩΝ
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝ. ΚΑΦΗΡΕΩΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΥΡΑΙΩΝ
    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΤΟΜΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΥΡΑΙΩΝ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΤΥΡΑΙΩΝ
    ΟΙΚ. ΣΥΝ/ΣΜΟΙ Ν. ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ