Προβληματισμό προκαλεί, η συμπεριφορά της Νομαρχίας Ευβοίας, εν όψει της Συνεδρίασης της 5ης Νομαρχιακής Επιτροπής με θέμα την Έγκριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
  • ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ Μ.Π.Ε. ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ


    Καφηρέας 17-12-2010

    Προβληματισμό προκαλεί, η συμπεριφορά της Νομαρχίας Ευβοίας, εν όψει της Συνεδρίασης της 5ης Νομαρχιακής Επιτροπής με θέμα την Έγκριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
    Συγκεκριμένα, με έγγραφο της (αρ. πρωτ 501/22-11-2010) η Νομαρχία ανακοινώνει τη συνεδρίαση της 5ης Νομαρχιακής Επιτροπής με τίτλο: «Δημοσιοποίηση Μ.Π.Ε»
    Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο των Μ.Π.Ε. μέχρι την προηγουμένη της ημερομηνίας συνεδρίασης της Ν.Ε. όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει.
    Παρόλα αυτά η γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, αρνήθηκε να δώσει τις Μ.Π.Ε., με αποτέλεσμα να ζητηθεί εισαγγελική παρέμβαση με την οποία, κατορθώσαμε να πληροφορηθούμε το περιεχόμενο των μελετών.
    Είναι απορίας άξια, τόσο η ημερομηνία συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής (παραμονές Χριστουγέννων), όσο και η συμπεριφορά της Νομαρχίας στο να παρανομεί αδικαιολογήτως στο εύλογο ενδιαφέρον κάθε πολίτη για ενημέρωση σχετικά με τις, προς έγκριση Μ.Π.Ε.
    Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τη συνολική προς έγκριση ισχύ των 174,8 MW, τα 112,7 MW αφορούν την περιοχή του Καβοντόρου.
    Ως Σύλλογος «Καβοντόρου Γη», κινητοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της προάσπισης των νόμιμων συμφερόντων των ιδιοκτητών γης και ζητάμε από τη Νομαρχία την απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος από την συνεδρίαση της Ν.Ε. της 24ης Δεκεμβρίου 2010.
    Με αγανάκτηση διαπιστώνουμε, την προσπάθεια έγκρισης περιβαλλοντικών μελετών και αδειοδότηση των επενδύσεων, ερήμην των νόμιμων ιδιοκτητών γης.
    Εμείς μετά από προτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε τους τίτλους μας και αντιμετωπίζουμε νομικά κωλύματα και παρεμβάσεις ιδιωτικών συμφερόντων μεγάλων εταιρειών, που οδηγούν σε συνεχείς αναβολές τη δικαστική διαδικασία και μας εμποδίζουν να προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντά μας.
    Στηρίζουμε την έκφραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτή προκύπτει από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρμαρίου, που απέρριψε την έγκριση Μ.Π.Ε.
    Μία εξέλιξη που θα εγκρίνει τις συγκεκριμένες Μ.Π.Ε. προσβάλει το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των ιδιοκτησιών μας.
    Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια που θα προστατεύει τα συμφέροντά μας



    Για το Σύλλογο «Καβοντόρου Γη»


    Κώστας Καλλιανιώτης
    Πρόεδρος