Αλήθεια Κύριε Μανώλη:Ποιός βάζει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα; Φαίνεται ότι σας είναι δύσκολο να ξεπεράσετε τα μικροκομματικά σας κόμπλεξ και τρέφετε εμμονές για το πρόσωπό μου...

  • ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

    Με απογοήτευση και αγανάκτηση διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά το πολιτικό ήθος της Δημοτικής αρχής που με εμπάθεια μειώνει το επίπεδο του δημόσιου λόγου και υποβαθμίζει το θεσμικό του ρόλο ειδικά όταν προέρχεται από μια παράταξη που κέρδισε στις πρόσφατες εκλογές.
    Φαίνεται ότι σας είναι δύσκολο να ξεπεράσετε τα μικροκομματικά σας κόμπλεξ και τρέφετε εμμονές για το πρόσωπό μου που ωστόσο δεν με αγγίζουν.
    Μέχρι τώρα όπως και εσείς ομολογείτε ομόφωνα αποφασίσαμε την εξουσιοδότηση της Δημοτικής αρχής για περαιτέρω νομικές ενέργειες στην υπόθεση του Προέδρου Καφηρέως Χουντάση Γεωργίου , ο οποίος συστηματικά σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας λασπολογούσε και επιδιδόταν σε προβοκατόρικες ενέργειες εναντίον μου.
    Το γεγονός αυτό αποδεικνύει τη σθεναρή μας θέληση για διαφάνεια του Δήμου.
    Άλλωστε το στέλεχος που ως τώρα αγωνίστηκε για τη διαφάνεια της κοινότητας Καφηρέως είναι ο Κος Π. Πολυχρονίου, Δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έχει ήδη υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ανήκει στη δική μας παράταξη.
    Αντίθετα εσείς ο ίδιος προτείνατε παραπλανώντας το Δημοτικό Συμβούλιο ως μέλος επιτροπών του Νέου Δήμου τη γραμματέα της κοινότητας Καφηρέως Κα Κατερίνα Πολυχρονίου που εμπλέκεται στο εν λόγω σκάνδαλο καθώς εμφανίζεται να έχουν κατατεθεί στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό της με τον Γεώργιο Χουντάση ποσό ύψους 103.723,66€ από τις περιβόητες επιταγές.
    Αλήθεια Κύριε Μανώλη «Ποιος βάζει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα;»
    Στην επιστολή σας αναφέρεστε στην εταιρεία ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε. στην οποία σας υπενθυμίζω και πάλι ότι δεν είμαι μέτοχος, μετά από επιλογή μου και έχοντας ως κύριο λόγο την ενασχόλησή μου με τα κοινά.
    Οι λόγοι που επανέρχεστε είναι προφανείς.
    Για λόγους αποκατάστασης της ηθικής τάξης σας αναφέρω τα εξής:
    1ον
    Ως προς το σκέλος των «δήθεν» οφειλών είναι στη διάθεση σας η υπ’ αριθμ 14/2006 απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Χαλκίδος καθώς και οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου που επιβεβαιώνουν την εγκυρότητά της οφειλής και την υποχρέωση του Δήμου να την εξοφλήσει. Άλλωστε με παρόμοιες αποφάσεις έχετε πληρώσει την ΑΝΟΔΟ Α.Ε. από τον Δήμο Μαρμαρίου Κύριε Δήμαρχε! Ποιόν κοροϊδεύετε προφασιζόμενος άγνοια; Τους πολίτες ή τον εαυτό σας;
    2ον Ως προς το ηθικό μέρος η ηθική του Δημάρχου δεν πρέπει να είναι επιλεκτική αλλά να σέβεται τα δικαιώματα κάθε φυσικού και νομικού προσώπου.
    Η εταιρεία «ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν είναι εταιρεία ανεμογεννητριών με τεράστιες οικονομικές δυνατότητες , αλλά διεκδικεί χρήματα που τις οφείλονται από το 2002 βάσει δικαστικών αποφάσεων για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οφειλές της και στις πληρωμές των εργαζομένων της.
    Είναι ηθικό ατόπημα να ζητά μια εταιρεία τα νόμιμα; Ηθικό ατόπημα είναι μια Δημοτική αρχή να αρνείται να πληρώσει αυτούς που εργάστηκαν, να μην στέκεται στο πλάι των επαγγελματιών αλλά να τους συκοφαντεί εκ των υστέρων αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκε τις υπηρεσίες τους.
    Οι επαγγελματίες Κύριε Δήμαρχε έχουν ανάγκες και υποχρεώσεις που προφανώς εσάς δεν σας αγγίζουν γιατί τις έχετε λύσει!
    Οι ενέργειες που αφορούν στο συγκεκριμένο οικόπεδο, η αξία του οποίου είναι μηδαμινή καθώς αποτελεί αρχαιολογικό χώρο και για αυτό άλλωστε παραμένει ανεκμετάλλευτο από το Δήμο, έγιναν προς διευκόλυνση της αποπληρωμής της εταιρείας από το Δήμο Καρύστου καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου , αφού δεν επαρκούσαν τα χρήματα.
    Γι όλα τα παραπάνω όμως το ηθικό και έντιμο αρχικά θα ήταν να έχετε επικοινωνήσει με την ίδια την εταιρεία
    Τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των πολιτών όταν δεν γίνονται σεβαστά εγείρουν υποψίες για ανισότιμη και ανήθικη συμπεριφορά.
    Όσον αφορά το θέμα των λατομείων ο Κύριος Δήμαρχος πρέπει να είναι προσεκτικός στις απόψεις του καθώς βρίσκονται σε φάση νομιμοποίησης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όπου κυρίαρχο θέμα πρέπει να είναι η επιβίωσή τους και όχι η είσπραξη των Δημοτικών τελών σε αυτή τη χρονική συγκυρία που επιδιώκεται η είσοδός τους στη νόμιμη λειτουργία.
    Η’ μήπως η εξαίρεση σας αφορά στο συγκεκριμένο λατομείο;
    Ο λόγος που αναμίχθηκα με τα κοινά είναι για να προσφέρω με τιμιότητα στον τόπο μου και στο κοινό όφελος και πιστεύω ακράδαντα ότι το έδειξα και στον προεκλογικό μου αγώνα.
    Γι’ αυτό μην αναρωτιέστε τι θα έκανα εάν είχα εκλεγεί Δήμαρχος καθώς είναι ανήθικο να αφήνετε αιχμές ότι θα λειτουργούσα εις βάρος του κοινού οφέλους.
    Πιστεύετε άραγε ότι στα πλαίσια ενός Καλλικρατικού Δήμου μπορεί ένας Δήμαρχος να λειτουργήσει κατ’αυτόν τον τρόπο; Εάν ναι , πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση που προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο μιας και μόνο ένας «επαγγελματίας» πολιτικός θα μπορούσε να υιοθετήσει και να πράξει.
    Αλήθεια Κύριε Δήμαρχε εσείς με 12 χρόνια θητεία μήπως γνωρίζετε καλά τον τρόπο;
    Η περίοδος που διανύουμε και τα χρόνια που έρχονται απαιτούν να επικεντρωθούμε στις ανάγκες του τόπου μας και στην εξυπηρέτησή τους μέσα από κανόνες διαφάνειας και εντιμότητας.
    Εσείς επιμένετε να αναλώνεστε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και λασπολογίες και ασχολείστε με θέματα παραπολιτικά και όχι ουσίας, την ίδια στιγμή που δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα το τοξικό νέφος από τη χωματερή της Καρύστου.
    Αυτή η ανεύθυνη προσέγγιση σας οδήγησε να ταυτιστείτε ήδη από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων σας με ένα αποτρόπαιο οικολογικό έγκλημα εις βάρος της περιοχής μας.
    Γι’ αυτό σας συνιστούμε να ασχοληθείτε με τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και να επιδείξετε τη σοβαρότητα που αρμόζει στο αξίωμά σας.
    Εμείς ως αντιπολίτευση αισθανόμαστε την υποχρέωση να πράξουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

    Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ