Έχουν γνώση οι φύλακες! Χρειάζεται πραγματικά πολύ μεγάλο θράσος οι άνθρωποι που έχουν βάλει σε καθεστώς οικονομικής ομηρίας όχι μόνο το Δήμο Καρύστου, αλλά και αρκετούς από τους συναδέλφους τους, να έρχονται σήμερα και να ζητούν και τα ρέστα...
  • Έχουν γνώση οι φύλακες!

    Χρειάζεται πραγματικά πολύ μεγάλο θράσος οι άνθρωποι που έχουν βάλει σε καθεστώς οικονομικής ομηρίας όχι μόνο το Δήμο Καρύστου, αλλά και αρκετούς από τους συναδέλφους τους, να έρχονται σήμερα και να ζητούν και τα ρέστα.

    Φαίνεται ότι καθόλου δεν προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους το χαρακτηρισμό ‘εταιρεία οικονομικών δολοφόνων’ και συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.
    Κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιες ανήθικες πράξεις το μόνο που κερδίζουν είναι τη χλεύη των συμπολιτών τους.
    Επιμένουν να κινούνται με τον ίδιο μακιαβελικό τρόπο που είχαν συνηθίσει έως σήμερα. Αγνοούν την ισχυρή εντολή που λάβαμε για αλλαγή του status quo και απελευθέρωση της περιοχής από τα δεσμά της.
    Ας μιλήσουμε λοιπόν με στοιχεία:
    1. Στις 5/1/2011 εστάλη στο Δήμο Καρύστου από την ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε. η ‘ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 761/27-12-2010 ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (αγροτεμαχίου)’ με την αιτιολογία ότι ο Δήμος Καρύστου οφείλει προς την εταιρεία το ποσό από τόκους, όχι κεφάλαιο, των 18.931, 24 ευρώ.
    Στην ανακοίνωση του ο κύριος Ραβιόλος λέει με μισόλογα ότι κινούνται κατά αυτό τον τρόπο, γιατί δεν θέλουν να βάλουν σε κίνδυνο τους μισθούς των υπαλλήλων.
    Βέβαια, παρέλειψε να πει ότι τα λεφτά που πείρε από το Δήμο Καρύστου ήταν πολλά περισσότερα από τα κυβικά μπετόν που είχαν χρησιμοποιηθεί.
    Σχετικά με αυτό έχουν γνώση οι φύλακες.
    2. Αναφέρει ο κύριος Ραβιόλος ότι η εταιρεία δεν είναι δικών του συμφερόντων. Με το ΦΕΚ 9099/8-8-2008 συγκροτείτε σε σώμα με 5ετή θητεία η εταιρεία ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε. αποτελούμενη από τους: α) Παναγιώτης Μουτζούρης, β) Σταματίνα Μουτζούρη, γ) Ελευθέριος Ραβιόλος, δ) Κωνσταντίνος Ραβιόλος.
    Δεδομένου ότι ο εν λόγω κύριος ήταν υποψήφιος Δήμαρχος και δεν μπορούσε να παραμείνει στο Δ.Σ. της εταιρείας με το ΦΕΚ 11537/5-10-2010 γίνεται αντικατάσταση του από την κυρία Αναστασία Αραπάκη (σύζυγος του αδερφού του).

    Όσον αφορά την εταιρεία ‘Λατομεία Νότιας Εύβοιας ΑΒΕΕ’, η οποία είναι και αυτή συμφερόντων των παραπάνω κυρίων και λειτουργεί στα γεωγραφικά όρια του πρώην Δήμου Στυρέων, δεν έχει αποδώσει ποτέ τα οφειλόμενα δημοτικά τέλη.
    Οι συγκεκριμένοι κύριοι αξιώνουν από το Δήμο Καρύστου το ποσό των 18,931,24 ευρώ και προσπαθούν να κάνουν αναγκαστική κατάσχεση ακινήτου, ενώ από την άλλη εκείνα που οφείλουν στο νεοσύστατο πλέον Δήμο Καρύστου είναι κατά πολύ περισσότερα.
    Και ερωτώ: Δεν πρέπει να κάνουμε ως δημοτική αρχή όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουμε το δημοτικό πλούτο από τα ‘αρπαχτικά’;
    Κύριοι,
    Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον, τη δημοτική περιουσία και το συλλογικό όφελος μην υπολογίζοντας πολιτικό ή προσωπικό κόστος.
    Βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι το πάρτυ τελείωσε!
    Επίσης, βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι το καθεστώς παρανομίας στο οποίο είχατε συνηθίσει να κινείστε τόσα χρόνια με διάφορες υπηρεσίες, που πέρασαν πλέον στους Δήμους, άλλαξε.
    Όσο για τις αναφορές σας ως προς το πρόσωπο του κύριου Γεώργιου Χουντάση να σας υπενθυμίσω ότι και ‘οι πέτρες γνωρίζουν’ ότι είχε τη θέση μυστικοσύμβουλου στο επιτελείο σας.
    Τέλος, μη μεταμορφώνεστε σε αυτόφωτο προστάτη του περιβάλλοντος, γιατί δική σας πάλι εταιρεία έχει κατηγορηθεί για μόλυνση ρεμάτων! 

    O Δήμαρχος Καρύστου
    Νίκος Μανώλης