Eνέργειες που έγιναν από πλευράς Δήμου Καρύστου για την υπόθεση Χουντάση ! O Δήμαρχος Καρύστου Νικόλαος Μανώλης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Χαλκίδας μήνυση κατά του τέως Προέδρου της Κοινότητας Καφηρέα.
  • Δελτίο Τύπου για τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς Δήμου Καρύστου για την υπόθεση Χουντάση!

    Στις 27/01/2011 ο Δήμαρχος Καρύστου Νικόλαος Μανώλης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Χαλκίδας μήνυση κατά του τέως Προέδρου της Κοινότητας Καφηρέα για υπεξαίρεση ποσού 1.308.620 ευρώ, το οποίο είχε περιέλθει στην Κοινότητα υπό το ποσοστό 3% επί του τζίρου των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες που εγκατέστησαν στην περιοχή.
    Το ποσό αυτό ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Καφηρέως το εισέπραξε κατά το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο του 2003 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 και δεν το απέδωσε στην Κοινότητα.

    Για την ίδια υπόθεση ο Δήμος Καρύστου κατέθεσε στις 27/01/2011 αίτηση για κατάσχεση ολόκληρης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γεωργίου Χουντάση μέχρι του ποσού των 2.000.000 ευρώ ζητώντας παράλληλα την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του Γεωργίου Χουντάση και η ανάληψη χρημάτων από λογαριασμούς τραπεζών.

    Η συζήτηση της αίτησης ορίσθηκε για την Τετάρτη 2/2/2011 και ώρα 11:30.
    Σημειώνεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου για τη μήνυση κατά του Γεωργίου Χουντάση και την κατάθεση αγωγής αποζημίωσης ελήφθη ομόφωνα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση.



    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ