Την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση τόνισε ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου. Όπως δήλωσε «τα έσοδα που θέλει η τρόικα θα έρθουν μέσα από την ανάπτυξη και όχι μέσα από το ξεπούλημα».
  • ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


    Βουλευτής Ν. Ευβοίας
    - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Τρίτη , 15 Φεβρουαρίου 2011


    Δελτίο Τύπου


    Την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση τόνισε ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ 100,3 και στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή.
    Όπως είπε, άλλο είναι να ξεπουλάς τη δημόσια περιουσία και άλλο είναι να προτείνεις αξιοποίηση με σαφή αναπτυξιακό χαρακτήρα.
    Ανάλογη πρόταση αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που θα έδινε αναπτυξιακή δυναμική και θα είχε πολλαπλά οφέλη για την οικονομία θα μπορούσε να υλοποιηθεί στην Εύβοια με την κατασκευή του κεντρικού οδικού άξονα μέσω της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
    Ο Σίμος Κεδίκογλου, αναφέροντας το συγκεκριμένο παράδειγμα, τόνισε, ότι η ανάπτυξη της Εύβοιας εξαρτάται από την κατασκευή του κεντρικού οδικού άξονα.
    Προκειμένου να τύχει της προσοχής που θα έπρεπε, πριν δύο χρόνια κατέθεσε πρόταση να παραχωρηθεί έκταση του δημοσίου σε ιδιώτη για την ίδρυση πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος με αντάλλαγμα την κατασκευή του οδικού άξονα.
    Όπως δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου «τα έσοδα που θέλει η τρόικα θα έρθουν μέσα από την ανάπτυξη και όχι μέσα από το ξεπούλημα».
    Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου είπε ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και τηρεί υποκριτική στάση.
    Επανέλαβε, ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να διεκδικήσει την εξουσία όχι ως αυτοσκοπό, αλλά γιατί αποτελούν την καλύτερη πρόταση και γιατί μπορούν να δώσουν ξανά την ελπίδα στους Έλληνες.
    Όσον αφορά σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής ανέφερε, ότι η ελληνική αγορά έχει έλλειψη ρευστότητας και έχει ανάγκη από καθαρό χρήμα, που θα έρθει με δύο τρόπους: με τις εξαγωγές και την προσέλκυση επενδύσεων.
    Δυστυχώς, όμως, επί 1,5 χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει τον επενδυτικό νόμο που θα θέσει ένα σαφές πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούν να κινηθούν οι επενδυτές.
    Επιπλέον έχει επιβαρύνει με ΦΠΑ τις εξαγωγικές εταιρείες τον οποίο παρακρατεί παρατύπως με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τις ξένες εταιρείες.
    Όλα αυτά, κατέληξε, πρέπει να αλλάξουν και μάλιστα άμεσα μέσα από μία κεντρική επιχειρηματική καθοδήγηση.