Με επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική εκδήλωση της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας.Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ Γ. Μητροπέτρος ο οποίος τόνισε ότι ο νόμος αυτός...
  • Με επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική εκδήλωση της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας, την Δευτέρα 14/3/2011 το απόγευμα, στην Χαλκίδα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Διοίκησης Ευβοίας, με θέμα την ερμηνεία και ανάλυση του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

    Παρευρέθησαν πολίτες-καταναλωτές και πολλοί Δικηγόροι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις πτυχές του νέου νόμου και να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές.

    Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ Γ. Μητροπέτρος ο οποίος τόνισε ότι ο νόμος αυτός που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην χώρα μας μπορεί να απαλύνει πολίτες-δανειολήπτες που έχουν σοβαρό πρόβλημα αποπληρωμής του χρέους τους.

    Βέβαια,  συμπλήρωσε, η εξωδικαστική διαδικασία δεν έχει θετικά αποτελέσματα μιας και οι Τράπεζες «απαξιούν» να απαντήσουν στην πρόσκληση-πρόταση των δανειοληπτών και θα χρειαστεί να προσφύγουν οι πολίτες στην Δικαιοσύνη.

    Την πλήρη ανάλυση του νόμου έκαναν κατά σειρά ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, η Ευθυμία Κινινή Δικηγόρος –Λέκτορας Νομικής Αθηνών και τέλος ο Ιάκωβος Βενιέρης Δικηγόρος –Λέκτορας Νομικής Αθηνών.

     

     

    Φωτό 16: Aπό αριστερά: Αργύρης Ελληνικός Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης Δήμου Χαλκίδας, Κ. Ρουσόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος, Έλενα Βάκα Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατσούλης Δικηγόρος πρώην Δήμαρχος Αυλώνος, Γιώργος Φραντζής Δημοτικός Σύμβουλος και Αντ/δρος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ.

    Φωτό 51:  Από αριστερά Γ. Μητροπέτρος Πρόεδρος ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, Δ. Σπυράκος Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Ευθυμία Κινική , και Ιάκωβος Βενιέρης.