Ο Δήμος Καρύστου "κλείνει τα φώτα" και συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία. Το Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 20:30 είναι το ετήσιο ραντεβού...
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

    Το Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 20:30 είναι το ετήσιο ραντεβού για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του πλανήτη.
    Ο Δήμος Καρύστου συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία και καλεί όλους τους δημότες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.
    Έτσι, λοιπόν, το ερχόμενο Σάββατο κατεβάζουμε τον διακόπτη για μία ώρα και συμμετέχουμε ενεργά στη συγκεκριμένη προσπάθεια.
    Η φετινή πρωτοβουλία συμπίπτει χρονικά με τον καταστρεπτικό σεισμό της Ιαπωνίας και με τον πυρηνικό εφιάλτη που αυτός επέφερε.
    Είναι στιγμή να ξεπεράσουμε όλοι τους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε με τις πράξεις μας να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον στις μελλοντικές γενιές.
    Τον πλανήτη μας δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.
    Η κλιματική αλλαγή πρέπει να μας απασχολεί όχι μόνο στις 26 Μαρτίου κάθε έτους, αλλά σε καθημερινή βάση. Παρακάτω δίνονται μερικές απλές συμβουλές που θα μπορούσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη:
    Α) Δεν αφήνουμε τα φώτα του σπιτιού μας ανοιχτά όταν δεν τα χρειαζόμαστε.
    Β) Αντικαθιστούμε τους λαμπτήρες με εκείνους που χρειάζονται λιγότερη ενέργεια. Κατά αυτό τον τρόπο εξοικονομούμε χρήματα και προκαλούμε λιγότερη βλάβη στο περιβάλλον.
    Γ) Καθαρίζουμε τις αυλές των σπιτιών μας και τα χωράφια μας έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες.
    Δ) Δεν πετάμε απορρίμματα και οτιδήποτε άλλα αντικείμενα ανεξέλεγκτα.
    Ε) Συμμετέχουμε στις εθελοντικές προσπάθειες καθαρισμού παραλίων κτλ.
    ΣΤ) Φροντίζουμε να ενημερωθούμε για τις ευκαιρίες που παρέχονται μέσω προγραμμάτων πράσινης ανάπτυξης όπως το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ».
    Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και η επιτυχία της προσπάθειας αυτής είναι υπόθεση της ατομικής κοινωνικής ευθύνης.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ