Η ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ. ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΩΝ MAZI ME THN ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ www.e-karystos.gr στην παρουσίαση των τοπικών προϊόντων της Καρυστίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ζαππείου...
  • Η ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ

    Τα πιάτα που δημιούργησε ο Chef από ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΩΝ στην παρουσίαση των τοπικών προϊόντων της Καρυστίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ζαππείου με χωρητικότητα 120 ατόμων όχι μόνο άρεσαν αλλά οι παρευρισκόμενοι επισκέπτες και δημοσιογράφοι καθώς και άνθρωποι της τηλεόρασης και σχετικοί με την γαστρονομία δεν πίστευαν πως η Καρυστία μπορεί να προσφέρει τέτοιου είδους απόλαυση και ειδικά τα Στύρα.

    Η αίθουσα γέμισε με τους 120 εγγεγραμμένους στον κατάλογο των κρατήσεων και οι παρευρισκόμενοι από το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ αποφάσισαν να ανοίξουν οι πόρτες και να παρακολουθήσουν έστω και όρθιοι όσοι ενδιαφέρονται.

    Ακούγοντας τους ήχους των βιολιών της ομάδας του καταξιωμένου στο βιολί ΓΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ με τους μαθητές του , όχι μόνο γέμισε η αίθουσα αλλά και στις εισόδους της έγινε το αδιαχώρητο .

    Στα μικρόφωνα οι ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ο μεν πρώτος μας ταξίδεψε στη περιοχή της Καρυστίας στα ιστορικά και πολιτισμικά μονοπάτια βοηθούμενος από το αρχείο της διαδικτυακής πύλης της Καρυστίας www.e-karystos.gr, ο δε δεύτερος στις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου και της λέσχης με την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων που ήταν στολισμένα στο τραπέζι παρουσίασης.

    Με την παρουσίαση του Chef ΑΝΤΩΝΗ ΝΕΜΕΤ ( Αυστροσυριανής καταγωγής ) άρχισε την παρασκευή των εδεσμάτων χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά προϊόντα άφησε τους δημοσιογράφους και ειδικούς στο χώρο της γαστρονομίας έκπληκτους για πλούσια πιάτα που μπορούν να προκύψουν έχοντας φαντασία και διάθεση για κάτι ξεχωριστό και παραδοσιακό.

    Στο τέλος προσφέρθηκαν τα εδέσματα που παρασκευάστηκαν στους παρευρισκόμενους και ακολούθησε μια μικρή δεξίωση πάντα με τους ήχους της Καρυστίας και έκλεισε η παρουσίαση με το γνωστό Καβοντορίτικο.

    Η ομάδα των παραγωγών που ήταν μαζί στο περίπτερο πρόσφερε δείγματα σε όλους για να θυμούνται τη Καρυστία και να μας επισκεφτούν.

    Οι διαβεβαιώσεις ήτανε πολλές για επισκεψημότητα και με την βοήθεια που έχει η Λέσχη από τους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες των Φέρυ – μπώτ της περιοχής μας είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

    Καταξιωμένοι στο χώρο της εστίασης όπως η ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ γνωστή για τις παρουσιάσεις της στη τηλεόραση των συνταγών της και την συγγραφή των βιβλίων της , ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ Ευβοιώτης και γνωστός από την εκπομπή Master Chef , ο ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ γνωστός για την ζαχαροπλαστική του , ο ΓΙΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ από την εκπομπή τα γυρίσματα SKAI εκδήλωσαν το ενδιαφέρων να επισκεφτούν και να μαγειρέψουν στο υπέροχο και μοναδικό μέρος της Μεγάλης Βρύσης των Στύρων κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και τους ήχους των αηδονιών και κοτσυφιών.

    Όλη αυτή η ιδέα της Λέσχης και με την υποστήριξη της διαδικτυακής πύλης της Καρυστίας άρχισε να καρποφορεί ο στόχος  για την ανάδειξη της περιοχής μέσω των γαστρονομικών συνηθειών του τόπου με τα προϊόντα του και να ανοίξει την πόρτα του ΕΟΤ για την συμμετοχή της Καρυστίας στους νέους γαστρονομικούς προορισμούς.
    ¨
    Η ομάδα των παραγωγών αποτελούνταν από τους :
    1. Μεντάκη Στράτο γνωστό ζωγράφο και σήμερα παραγωγό μανιταριών και παραδοσιακών λικέρ με βάση το τσίπουρο ,όπως η αρμπαρόριζα που έκανε τους ζαχαροπλάστες να την προτιμήσουν στις παρουσιάσεις τους.
    2. Μαρία και Κώστα Τσαπέπα παραγωγοί μελιού και παστελιού που εντυπωσίασαν με την γνησιότητά τους
    3. Πεζάς Γιάννης – Παυλάκης Μανώλης από την Οινοποιητική Καρυστίας που με την υπέροχη μαλαγουζιά τους έκαναν τους Chef των άλλων εκδηλώσεων να την χρησιμοποιούν στην μαγειρική για το αρωμά της.
    4. Σοφία Τόλια γνωστή αγρότισσα των Στύρων που η μικρή παραγωγή της σε πολλά είδη , που μόνο στα Στύρα βρίσκεις , άφησε τους δοκιμαστές άναυδους.
    5. Ζέρβα Παναγιώτη από την Ευβοϊκή Ποτοποιία με το τσίπουρο έκανε τους επισκέπτες να θέλουν και δεύτερο σφηνάκι
    6. Αφοί Παναγιώτου από την μικροζυθοποιία Septem εντυπωσίασαν για την ποιότητα και γεύση που οι χρήστες ζητούσαν τόπο διάθεσης και διανομής για να μπορέσουν να γίνουν οπαδοί της ελληνικής και ευβοιώτικης μπύρας.

    Η παρουσίαση τελικά στέφτηκε με επιτυχία χάρη στις χορηγίες των ξενοδοχείων και επαγγελματιών των Στύρων :
    1. Ακτή Αφροδίτη (Αφοί Λέκκα)
    2. Castello Rosso (Τέσης Μανώλης)

    3. Δελφίνι (οικογένειας Ν. Τζώρτζη)
    4. Sunset (Αφοι Σάκκα )

    5. Saint Georgio (Τζάνη Γεώργιο)
    καθώς και οι επαγγελματίες Βλάμης Γεώργιος , Πέππας Τάκης , Κρίσιλιας Αθανάσιος καθώς και τα πρακτορεία των Ν. Στύρων – Αγ. Μαρίνας που συνέβαλαν στη μεταφορά των μελών της Λέσχης.

    Στον κατάλογο των χορηγών όπως πληροφορούμαστε από τον Ταμία της Λέσχης προστέθηκαν και άλλα ξενοδοχεία και επαγγελματίες της περιοχής των Στύρων ώστε να στεφτεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία η επόμενη έκθεση που θα γίνει 13 – 14 – 15 Μαΐου 2011 στο Γκάζι επι της Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας.