Στις 8-4-2011 και ώρα 20:30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο Δημοτικό διαμέρισμα του Καφηρέα με σκοπό την ενημέρωση από την εταιρία RF Energy για την πορεία του επιχειρηματικού της πλάνου, για την ολοκλήρωση ...
  • Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ στις 8/4/11 και ώρα  20:30 η συγκέντρωση στο Δημοτικό διαμέρισμα του Καφηρέα με σκοπό την ενημέρωση από την εταιρία RF Energy για την πορεία του επιχειρηματικού της πλάνου, για την ολοκλήρωση της επένδυσης εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην περιοχή της Νότιας Καρυστίας.
    Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη εταιρία διαθέτη τις απαραίτητες άδειες εγκατάστασης 150MW αιολικού πάρκου.

    Στην συγκέντρωση συμμετείχαν ιδιοκτήτες γης και κάτοικοι της περιοχής καθώς και ο Δήμαρχος Καρύστου Κ. Νικόλαος Μανώλης μαζί με εκπροσώπους του Δήμου. 
     
    Ο Δήμαρχος Καρύστου επανέλαβε την πάγια θέση του Δήμου λέγοντας ότι "δεν είμαστε ενάντια στην εγκατάσταση εναλλακτικών μορφών ενέργειας , στην συγκεκριμένη περίπτωση αιολικών πάρκων, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, θα υπάρχουν συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες, θα τηρούνται χωρίς αποκλίσεις οι περιβαλλοντικές μελέτες και θα υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή".

    Ο εκπρόσωπος της RF Energy διαβεβαίωσε για όλα τα παραπάνω και πρόσθεσε ότι θα ανοιχτούν θέσεις εργασίας με πρώτη επιλογή το εργατικό δυναμικό να είναι από την κοινότητα του Καφηρέα.