Δημιουργία ενός κοινού ΧΥΤΥ για τους Δήμους Καρύστου, Κύμης- Αλιβερίου. Με επιστολή του ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ν. Καρυστίας ζητάει την...
  • Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ν. Καρυστίας

    Κάρυστος 7-4-2011

    Προς Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρύστου
    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου
    Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Λ. Ραβιόλο
    Επικεφαλής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης κα Κ. Βρανά
    Τοπικό Τύπο


    Αξιότιμοι κύριοι,
    με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας, τις εξελίξεις που τρέχουν και δεν αφήνουν πια χρονικά περιθώρια για ολιγωρίες και την απόφαση της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός κοινού ΧΥΤΥ, για την εξυπηρέτηση των Δήμων Καρύστου και Κύμης- Αλιβερίου, εκτιμούμε ότι αφενός η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και αφετέρου η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση τους είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το κοινό ζητούμενο όλων, που δεν είναι άλλο από την γρήγορη κατασκευή και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου δικτύου διαχείρισης υπολειμμάτων.
    Στο πλαίσιο αυτό και για την αποφυγή -λόγω της πίεσης του χρόνου από επερχόμενα πρόστιμα, αν έγκαιρα δεν δρομολογηθεί λύση - του να βρεθούμε προ τετελεσμένων αποφάσεων ερήμην των πολιτών, ζητάμε την πραγματοποίηση μιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα καλείτε Φορείς και κατοίκους του Δήμου μας, ώστε υπεύθυνα να μας γνωρίσετε τις θέσεις σας για τη δημιουργία και λειρουργία του ΧΥΤΥ, όπως επίσης και τους χώρους που εσείς προτείνετε γι αυτήν και να ακούσετε και τις απόψεις ή τις τοποθετήσεις των πολιτών, όπως έχετε υποχρέωση.
    Καλό θα είναι στη συνεδρίαση να προσκληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους, τόσο εκπρόσωπος από το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου, όσο και από την Περιφέρεια.
    Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου ήδη με ανοιχτή επιστολή του, αφού εξηγεί λεπτομερώς την διαμορφωθείσα κατάσταση και τις συνέπειες που θα έχει ο Δήμος, αν μέχρι τις 30-6-2011 δεν έχει σταματήσει η λειτουργία των ΧΑΔΑ, καλεί την τοπική κοινωνία να καταθέσει τις απόψεις της για την χωροθέτηση, ώστε μετά να προβεί στην υπόδειξη χώρων για την προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
    Τα παραπάνω εκφράζουν και τη θέση του υπό ίδρυση Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Στύρων «ΑΙΓΙΛΙΑ», που με την προσωρινή διοικούσα επιτροπή και μέλη του πραγματοποιήσαμε συνάντηση.