ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ 2οΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ;

  • Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ 2οΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ;

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΑΛΛΑ ΟΡΙΑ ΑΝΟΧΗΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
    1ΟΥ - 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

    Σύντομο Ιστορικό


    Θέμα: Ανέγερση 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου

    Το σχολείο μας στεγάζεται εδώ & 22 χρόνια σ΄ένα κτίριο που προοριζόταν για Super Market. Ήταν μια προσωρινή λύση που αποφασίστηκε από τριμελή επιτροπή & έγινε δεκτή το 1989. Οι τριτοκοσμικές καταστάσεις που επικρατούν όπως:
    1. Έλλειψη αύλειου χώρου (Αντί αυτού χρησιμοποιείται ο δρόμος)
    2. Μικρές αίθουσες στο πατάρι του κτιρίου χωρίς τον απαιτούμενο φωτισμό & αερισμό
    3. Απότομες επικίνδυνες σκάλες
    4. Ύπαρξη οχετού μέσα σε αίθουσες & δεξαμενής καυσίμου σε άκρως μολυσμένο χώρο δίπλα σ΄ αυτές
    5. Σάπιες τζαμαρίες που επιτρέπουν την είσοδο νερών στις αίθουσες, χρονίζουν & βάζουν σε κίνδυνο την υγεία & την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
    Η άθλια αυτή κατάσταση διαπιστώθηκε και από κλιμάκιο της Νομαρχίας στις 19-4-2010 ύστερα από αίτημα μας. Τότε μας προτάθηκε λύση όπως containers την οποία και απορρίψαμε.
    Η μελέτη και η ανέγερση του σχολείου είχε ανατεθεί στον Ο.Σ.Κ . Οι συνεχείς πιέσεις που ασκούσαμε στον Ο.Σ.Κ. και η συχνή παρακολούθηση της εξέλιξης της μελέτης είχαν σαν αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της.
    Έτσι λοιπόν στις 29-11-2010 συναντηθήκαμε στον Ο.Σ.Κ. με τον γενικό διευθυντή έργων Κο Θεοτοκάτο. Παρόντες οι τότε Δήμαρχοι. Ο κύριος Θεοτοκάτος μας διαβεβαίωσε ότι το έργο μέσα στο Δεκέμβριο θα περνούσε από τεχνική επιτροπή στη συνέχεια θα γινόταν δημοπράτηση και μέχρι τέλος Μαρτίου το έργο θα ξεκινούσε.
    Στις 30-1-2011 επισκεφτήκαμε πάλι τον Ο.Σ.Κ. και ο Διευθύνον Σύμβουλος Κος Δρούλιας και ο Κος Θεοτοκάτος μας ανακοίνωσε ότι λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν να δημοπρατήσουν το έργο. Ο Ο.Σ.Κ. ζήτησε τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ και προς αυτή την κατεύθυνση ο Κος Δρούλιας μας ζήτησε να πιέσουμε στην περιφέρεια. Στη συνάντηση που είχαμε με τον Περιφερειάρχη όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα ήταν απογοητευτικά.
    Η δε Υπουργός Παιδείας απαντώντας σε επερωτήσεις βουλευτών, ανακοίνωσε ότι οι ανεγέρσεις σχολικών κτιρίων γίνονται πλέον από τους δήμους και ότι ο Ο.Σ.Κ. ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
    Οι γονείς των 136 μαθητών του 2ου Δημοτικού σχολείου καθώς και οι γονείς των 332 μαθητών του 1ου Δημοτικού που επηρεάζονται άμεσα από το πρόβλημα που στεγάζουν και εκείνοι τα παιδιά τους σε 4 containers και σε 4 ενοικιαζόμενα μαγαζιά εκτός σχολείου που χρησιμοποιούνται για τάξεις, αποφασίσαμε σε συνεργασία με το Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς και συλλόγους του τόπου μας, στις 9 Μαΐου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον οικοπεδικό χώρο του υπό ανέγερση κτιρίου και στις 10 Μαΐου συγκέντρωση-διαμαρτυρία και παράδοση ψηφίσματος στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.


    Με εκτίμηση
    ΤΑ Δ.Σ