«Μπορεί να έχουν ρίξει λαγό για να δούνε αντιδράσεις». Δήλωση Συμεών Κεδίκογλου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου.
  • Δήλωση Συμεών Κεδίκογλου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου

    «Μπορεί να έχουν ρίξει λαγό για να δούνε αντιδράσεις»

    «Ανησυχούμε γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και είμαστε καχύποπτοι επειδή ξέρουμε ότι πολλές φορές αυτά χρησιμοποιούνται σαν λαγοί, για να προετοιμάσουν καταστάσεις, να δούμε αντιδράσεις και να δούμε αν εν τέλει θα το εφαρμόσουμε», είπε ο Συμεών Κεδίκογλου, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, σχετικά με τη μελέτη που παρουσιάστηκε και προτείνει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου σε Κέντρο Υγείας, σε συνδυασμό με τη διαβεβαίωση που είχε από τον αρμόδιο Υφυπουργό ότι αυτή δεν είναι δεσμευτική για το Υπουργείο.

    Τη δήλωση αυτή την έκανε ο βουλευτής, σε ανοιχτή συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο, την Κυριακή 22 Μαΐου, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων του Δήμου, του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Συλλόγων και Φορέων της περιοχής, του Βουλευτή, Ν.Δ. Ευβοίας, π. Υπουργού, Κώστα Μαρκόπουλου, του Βουλευτή ΚΚΕ Εύβοιας, Γιώργου Μαρίνου και την παρουσία εκατοντάδων δημοτών και που αφορούσε στην ενημέρωση για την μελέτη, στις συνέπειες που θα έχει για την τοπική κοινωνία η υποβάθμιση του Νοσοκομείου και στους τρόπους συντονισμένης διαχείρισης και αντίδρασης ώστε αυτή να αποτραπεί.

    Ο κ. Κεδίκογλου είπε, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί αυτοί που κάνουν τις μελέτες να μην έχουν δει ούτε το δρόμο, ούτε τις αποστάσεις, ούτε το οδικό δίκτυο της περιοχής. Αυτό που παρουσιάστηκε είναι μόνο μία μελέτη από κάποιους που έβαλαν κάτω μόνο αριθμούς, χωρίς να ξέρουν τις συνθήκες, και δεν δεσμεύει σε τίποτα αυτούς που θα αποφασίσουν. Η δημόσια διαβούλευση είναι σε εξέλιξη και τώρα, αυτές τις μέρες, το Υπουργείο έχει ζητήσει από την περιφέρεια όλα τα στοιχεία, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις».

    Τέλος, επεσήμανε ότι αυτός είναι ο λόγος που πρέπει οι όποιες κινήσεις να γίνουν γρήγορα, κάνοντας την πρόταση να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση, πέραν αυτής που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, 24 Μαΐου, στο Υπουργείο Υγείας και την έχει ζητήσει ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας, βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, «ώστε να συζητήσουμε με τον Υπουργό και να αναδείξουμε το πρόβλημα, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί συνολικά και για το Νοσοκομείο της Κύμης».

    Σοφία Ι. Κεντιστού
    Καρυστία PRESS