Σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρεάς Λοβέρδος στη Βουλή θα απαντήσει στο ερώτημα του βουλευτή Ευβοίας Ν.Δ Κώστα Μαρκόπουλου, για το τι προτίθεται να κάνει με το Νοσοκομείο Καρύστου.
  • Απάντηση Λοβέρδου για το Νοσοκομείο Καρύστου στο βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο, σήμερα στις 6μ.μ. ζωντανά από το κανάλι της Βουλής.

    Σε ερώτηση, του βουλευτή Ευβοίας Ν.Δ, π. Υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου, για το τι προτίθεται να κάνει με το Νοσοκομείο Καρύστου, θα απαντήσει σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρεάς Λοβέρδος, στη Βουλή, η συνεδρίαση της οποίας θα μεταδοθεί απ ευθείας από κανάλι της στις 6 το απόγευμα.

    Την γνωστοποίηση αυτή έκανε ο Κώστας Μαρκόπουλος, στην χθεσινή ανοιχτή συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων του Δήμου, του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Συλλόγων και Φορέων της περιοχής και την παρουσία εκατοντάδων δημοτών και που αφορούσε στο θέμα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της πόλης σε Κέντρο Υγείας, όπως αναφέρεται σε μελέτη που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας, από τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Λυκούργο Λιαρόπουλο, προκειμένου να προβεί στην αναδιάταξη του ΕΣΥ.

    Ο κ. Μαρκόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η υποβάθμιση του Νοσοκομείου δεν θα φέρει καμία οικονομία, γιατί αυτοί που θα χρειαστούν νοσηλεία θα την έχουν σε κάποιο άλλο Νοσοκομείο, άρα τα έξοδα του κράτους δεν μειώνονται.

    Αντίθετα αυτό που θα αυξηθεί είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων να μεταβούν κάπου άλλου και ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.
    «Δεν κάνω αντίσταση στην κυβέρνηση, ούτε κομματική μονομαχία αυτή την στιγμή», τόνισε.
    «Λέω μόνο το αυτονόητο.
    Το Νοσοκομείο Καρύστου δεν μπορεί να κλείσει για χάρη κανενός μνημονίου – γιατί αυτό είναι που επιβάλλει τη μείωση των δαπανών υγείας.
    Δεν το ανέχεται η πόλη, το απαγορεύουν οι πραγματικές συνθήκες δυσκολίας που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω της θέσης της, αλλά δεν συνηγορούν ούτε οι αριθμοί σε αυτό.
    Θέλω να γνωρίζετε ότι υπάρχει έκθεση της Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, που το Φεβρουάριο του 2010 βαθμολόγησε, με βάση κόστος/όφελος, όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
    Η Κάρυστος, σ αυτήν την έκθεση, πήρε 100/100.
    Είναι το πρώτο Νοσοκομείο σε απόδοση, μαζί με της Κύμης που έχει 95/100.
    Αυτά τα νοσοκομεία θέλουν να κλείσουν.
    Ας έρθει λοιπόν τη Δευτέρα ο κ. Λοβέρδος να μου το πει στη Βουλή και μετά να μου πει και πόσα πήρε ο κ. Λιαρόπουλος για να κάνει τη μελέτη.
    Δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο, αλλά ανεχτήκαμε πολλά γι αυτό και το κάναμε με δυσκολία μεγάλη, όμως μέχρι εδώ.

    Δεν μπορεί να κλείνουν τα Νοσοκομεία της πατρίδας μας. Είναι ντροπή».

    Σοφία Ι. Κεντιστού
    Καρυστία PRESS