Διφορούμενο και αόριστο το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο Δήμαρχος Καρύστου ύστερα από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η βουλευτής κ. Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη...
  • ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
    Ι. Κότσικα 2, 34001 ΚΑΡΥΣΤΟΣ Τηλ.: 22240 22246 Fax:22240 23666 e-mail:[email protected]
    25-5-2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Δήμαρχος Καρύστου ύστερα από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η βουλευτής κ. Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη και αναφέρει ότι ο Δήμαρχος διαστρεβλώνει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας για κομματικούς λόγους, επιχειρώντας κλίμα έντασης, υπογραμμίζει τα εξής:

    Η δημοτική Αρχή και ο κόσμος της Νοτίου Ευβοίας δεν μπορεί να ησυχάσει με το αόριστο και διφορούμενο δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Ο Υπουργός κ. Λοβέρδος και ο Υφυπουργός κ. Τιμοσίδης
    αν είχαν τη πολιτική βούληση θα μπορούσαν εγγράφως να μας διαβεβαιώσουν ότι το Νοσοκομείο-Κ.Υ. Καρύστου δεν θα υποβαθμιστεί και ότι η οποιασδήποτε μορφής συγχώνευση που φαίνεται να προγραμματίζεται με το Νοσοκομείο Χαλκίδας, παρά την μεγάλη απόσταση από αυτό, δεν θα υποκρύπτει έμμεση υποβάθμιση με άλλες μεθόδους όπως υποχρηματοδότηση, μετακίνηση ή απόλυση προσωπικού κτλ.

    Προς το παρόν, η βουλευτής θα μας επιτρέψει να μην εφησυχάσουμε με όσα αναφέρονται στα δελτία τύπου που εσπευσμένα δημοσιεύτηκαν.

    Πώς να μην ανησυχούμε
    όταν δια στόματος του Υφυπουργού κ. Τιμοσίση σε σχετική ερώτηση στην Βουλή ακούσαμε επί λέξη «…θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις την 1η Ιουλίου…» πιο κάτω «…Μην μου πείτε ότι ένα χειρουργικό περιστατικό πρέπει να χειρουργείται οπωσδήποτε στον τόπο που γίνεται…» και λίγο πιο κάτω «…Για εκείνο που πρέπει να κάνουμε – και δεσμευόμαστε για αυτό- είναι ότι θα υπάρξει η δυνατότητα διακομιδής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από θάλασσας και από στεριάς..»;

    Αν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η παραμονή του υφιστάμενου καθεστώτος του Νοσοκομείου-ΚΥ ως έχει και η ενίσχυση του με μέσα διακομιδών θα ευχαριστήσουμε την 1/07/2011 τον κύριο Τιμοσίδη για το ενδιαφέρον.

    Σήμερα όμως σε όλους τους τόνους διαμηνύουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε σε καθησυχαστικές «αδέσμευτες δεσμεύσεις».

    Όλοι μαζί στο κλείσιμο της νέας γέφυρας Χαλκίδας να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε καμία υποβάθμιση και θα συνεχίσουμε τον αγώνα έως ότου τα δίκαια αιτήματα μας γίνουν πράξεις.

    Ο Δήμαρχος Καρύστου
    Νίκος Μανώλης