ΣΩΣΤΟ – ΔΙΚΑΙΟ – ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ - ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ Βαγγέλης Σπύρου. Συμπολίτες & φίλοι μου, με αφορμή τα καίρια ζητήματα που καίνε τον τόπο μας τον τελευταίο καιρό...
  • Βαρέθηκα

    Συμπολίτες & φίλοι μου, με αφορμή τα καίρια ζητήματα που καίνε τον τόπο μας τον τελευταίο καιρό και τις βολές που δεχόμαστε από παντού ως έθνος, θα έλεγα ότι σαν κοινωνία στην Ελλάδα (κεντρικά & περιφερειακά), πάσχουμε από άντρες & γυναίκες με ‘κότσια’, που θα έχουν το θάρρος της γνώμης τους και θα είναι υπέρ του σωστού, του δίκαιου, του κοινού καλού και όχι της κακής πολιτικής κάποιου κόμματος (που τον ταϊζει ή τον βόλεψε ή βόλεψε τον γιό του ή είναι το κόμμα του) ή της προσωπικής προβολής, ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους!

    Οι εκπρόσωποι του λαού σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα χρειάζονται, άλλα θα πρέπει να είναι τα λιοντάρια (άντρες & γυναίκες), όχι τα ‘γατάκια’ (ανεπάγγελτοι, τεμπέληδες, αστράτευτοι και χαζογκόμενες)!

    Αυτοί και αυτές που με χαμηλούς τόνους, θα σηκώσουν το πραγματικό βάρος των ευθυνών απέναντι στον κόσμο χωρίς όμως να υποβαθμίζουν τα προβλήματα και τους αγώνες μας, για να καλύψουν το κόμμα τους και την ψηφοθηρία τους.

    Βαρέθηκα τα κομματόσκυλα (Πράσινα, Μπλε & Κόκκινα), ειδικά αυτά που κάθονται στα πίσω καθίσματα για να καταγράφουν ποιος χειροκροτεί τον ‘δικό’ τους και ποιος όχι!!!

    Βαρέθηκα τα μικροσυμφέροντα !!! Το μόνο συμφέρον μας είναι η ανάπτυξη ώστε να έχουμε όλοι δουλειά και μία αξιοπρεπή διαβίωση!

    Βαρέθηκα όσους θεωρούν την Καρυστία και τον κόσμο της (μαζί και εμένα) ‘μαγαζί’ τους. Να μην υποτιμάνε την νοημοσύνη μας!!!

    Δεν βαρέθηκα τους συμπολίτες μου, που αγωνίζονται για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, ανώνυμα & με αυταπάρνηση χωρίς να διεκδικούν τίποτα περισσότερο από αυτό που τους αξίζει.

    Δεν βαρέθηκα τους ανθρώπους που αγαπώ.
    Αυτούς που θα με δεχτούν σπίτι τους με άδεια χέρια και με πρόχειρα ρούχα.
    Αυτούς που θα ανεχτούν την παραξενιά μου, αυτούς που με αγαπάνε και τους αγαπώ.

    Δεν βαρέθηκα τα παιδιά!
    Γιατί αυτά δε βαριούνται.
    Δε τα νοιάζει ποιος κυβερνά.
    Γιατί οι μεγάλοι χωρίζονται (δυστυχώς) από τα κόμματα και τις παρατάξεις, τα παιδιά χωρίζονται για να παίξουν ποδόσφαιρο.

    ΣΩΣΤΟ – ΔΙΚΑΙΟ – ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ - ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

    Βαγγέλης Σπύρου
    Μηχανολόγος Μηχανικός – Ενεργός Πολίτης